Cu hidrobicicleta pe lacul Tabacariei

hidrobicicleta.jpgEu am aflat de curând că pe lacul Tăbăcăriei te poţi plimba cu barca sau cu hidrobicicleta. Sunt “ancorate” la City Park Mall. Cam scumpe după părerea mea, dar este totuşi este bine că cineva s-a gândit să închirieze bărci şi hidrobiciclete. Costă 30 de lei ora  şi 20 de lei jumătate de oră. În hidrobicicletă încap maxim patru persoane, iar în barcă doar trei. Mă rog, încap mai multe persoane, dar ăsta este numărul maxim admins de ei.

Senzaţia care o ai în mijlocul lacului este senzaţională. Foarte liniştitor, ţi-ai dori să nu te mai întorci la mal. Recomandarea mea este să mergeţi seara pentru că ziua o să aveţi probleme mari cu soarele. Pe lângă faptul că scapi de razele soarelui, seara mai poţi admira şi o privelişte frumoasă: culoarea aceea roşiatică dată de soare, copacii foarte verzi, luminile de la stâlpi şi de la maşinuţele din satul de vacanţă sau Biserica care “răsare” dintre copaci şi este frumos luminată. Ceva mai tristă este priveliştea dinspre bulevardul Mamaia, unde vezi mult beton de la staţia de epurare, pavilionul expoziţional, clădirile de lângă staţia de epurare etc.

Poate aveţi impresia că lacul este jegos şi miroase urât. Sunt de acord că este murdar, dar nu prea miroase. Cel puţin nu aşa de tare încât să te deranjeze.

Aveţi grijă şi cu apropiatul de mal. Apa este mică şi există riscul să vă împotmoliţi în mâlul de pe fundul lacului.

Mă repet: este destul de scump, dar merită. Măcar o dată trebuie să încercaţi.

PS: poza nu este de la lacul Tăbăcăriei

Mai multe pe www.constantablog.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Minoră dispărută în lacul Techirghiol! Salavatorii o caută

12 Jul 2023 2073