UPDATE Cele 39 de persoane trimise în judecată au fost achitate Procuror - Portretul moral al lui Laurenţiu Mironescu este unul catastrofal

Portretul moral al fostului secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu este unul catastrofal, înaintea percheziţiilor făcute în dosarul privind importurile nelegale din Portul Constanţa acesta punându-şi serviciile la dispoziţia lui Traian Igaş, a spus procurorul Gheorghe Bocşan la instanţa supremă

"Laurenţiu Mironescu, deşi cu funcţie politică şi ulterior cu funcţie publică, s-a mărginit la a face parte dintr-un cerc de persoane ce practicau traficul de influenţă ca sport zilnic. Portretul moral al inculpatului este catastrofal. Dimineaţa, înainte de percheziţie, îşi punea serviciile la dispoziţia lui Traian Igaş", a spus procurorul Gheorghe Bocşan în faţa completului de cinci magistraţi de la instanţa supremă care a judecat contestaţiile celor 28 de persoane arestate în acest dosar.

Procurorul a arătat că deşi avocaţii lui Mironescu susţin că acesta nu putea face trafic de influenţă pentru că nu ar fi avut influenţă, afirmaţiile nu sunt fundamentate atâta vreme cât el a deţinut numeroase funcţii în PDL Constanţa.

"Putea crea aparenţa că are influenţă şi se lăuda la telefon că a intervenit la un ministru precum Anca Boagiu, sau alte exemple", a spus procurorul.

El a mai arătat că nici susţinerea că a fost verificat de autorităţile statului înainte de primirea certificatului ORNISS nu poate fi admisă în condiţiile în care un oficial al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) al judeţului Constanţa a fost înlocuit din funcţie, ceea ce înseamnă că autoritatea de resort a descoperit o culpă a acestui serviciu.

Fostul secretar general al MAI Laurenţiu Mironescu a susţinut în faţa instanţei că nu se înţelegea cu senatorul Mircea Banias, că nu a avut o ascensiune politică în perioada invocată de procurori şi că nu reprezintă un pericol public.

sursa: www.mediafax.ro

UPDATE – 07.04.2016
 
Pe data de 22 martie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-a pronunțat în dosar. Toate cele 39 de persoane trimise în judecată de procurorii DNA au fost achitate. Decizia nu este definitivă, ea putând fi atacată.  
 
Minuta instanţei poate fi citită integral accesând link-ul
 

Decizie în dosarul „Portul Constanța“
Mircea Banias şi Laurenţiu Mironescu, achitaţi alături de celelalte 36 de persoane (MINUTĂ)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CS Victoria Cumpăna Gimnastele, peste 30 de medalii la „Chișinău Rhythmic Stars“. „Ne oferiți motive de mândrie cu fiecare participare!“ (GALERIE FOTO)

01 May 2024 374

Fotbal județul Constanța Unirea Topraisar - Avântul Comana, meci cu 11 goluri. Liga a 5-a, rezultate și clasamente

01 May 2024 971

Constructorul Sălii Polivante, amendat de Garda de Mediu Constanța! (FOTO)

30 Apr 2024 340

Maarif Instituții Internaționale de Învățământ SA continuă demersurile pentru edificarea campusului școlar din orașul Ovidiu, județul Constanța

30 Apr 2024 336

Simona Halep, acționar la Farul Constanța? Iată ce a răspuns Stere Halep

28 Apr 2024 1722

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 652

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 989

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 949

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 627

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 803

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 666

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 913

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1532

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 796

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 549