Sfâtul Nicodim Aghioritul despre păzirea comorii păcii şi smereniei Pagini din “Războiul nevăzut”

st-nicodemus-of-the-holy-mountain-fresco.jpg"Află că deseori vei simţi supărare, pierdere de pacea sfântă, de singurătate şi de libertate. Din frământările tale se va ridica uneori un colb ce te va supăra în această călătorie ce vei face. Dumnezeu îngăduie aceasta pentru un mai mare bine al tău. Adu-ţi aminte că acesta e războiul din care sfinţii au luat cununile marilor plăţi. În orice turburare să zică: "Domnul meu, vezi aici pe robul Tău, fie voia Ta. Ştiu şi mărturisesc că adevărul Cuvintelor Tale rămâne totdeauna statornic, făgăduinţele Tale sunt nemincinoase şi în ele nădăjduesc. Eu stau numai pentru Tine".

Fericit e sufletul ce se aduce totdeauna Domnului în acest fel ori de câte ori e turburat. Dacă acest război continuă şi nu poţi uni atât de repede cum doreşti dorinţa ta cu a Lui Dumnezeu, nu te împuţina cu duhul şi nu te mâhni, ci continuă a te oferi şi a te închina. Astfel vei birui. Vezi lupta dată de Domnul în Grădină, că umanul se întorcea spre Dânsul şi zicea: "Părinte, de este cu putinţă treacă de la Mine acest pahar!" Dar îndată se transformă. Îi punea sufletul în linişte şi cu o voinţă slabă şi slobodă, zicea cu adâncă umilinţă: "Însă nu cum voiesc Eu, ci cum voieşti Tu" (Mt. 26, 39 ). Când eşti în vreo dificultate, nu păşi până nu-ţi înalţi întâi ochii la Hristos pe Cruce. Pe dânsa vei vedea tainic scris cu litere mari că şi tu trebuie să te răstigneşti în acea greutate. Aplică-ţi această închipuire. Supărat de iubirea de sine, nu scădea cu duhul şi nu te despărţi de Cruce, ci aleargă la rugăciune până-ţi vei înfrânge voinţa a nu dori decât ce voieşte Dumnezeu.

www.razbointrucuvant.ro


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Știri Constanța Conducător auto, oprit în trafic pe strada Victor Climescu din Mereni! Ce au constatat polițiștii

02 May 2024 507

În județul Constanța Amendat pentru transport de material lemnos fără documente legale

26 Apr 2024 621

UPDATE În județul Constanța Patru bărbați au plecat cu căruțele din Cobadin la Mereni să încingă o bătaie. Au fost arestați pentru 24 de ore

20 Apr 2024 2949

Justiție Constanța Comuna Mereni la judecată cu un fost primar pentru răspundere patrimonială. Stadiul dosarului

16 Apr 2024 1124

Cumpărări directe Primăria Comunei Mereni, județul Constanța a atribuit un contract de servicii de curățenie (DOCUMENT)

12 Apr 2024 1128

Județul Constanța Ce societate se ocupă de serviciile de curățenie din comuna Mereni. Ce valoare are contractul (DOCUMENT)

08 Apr 2024 1055

Cumpărări directe Constanța După Fânânele și Ion Corvin, Primăria Mereni primește și ea consultanță pe achiziții de la Leader’s Jus SRL (DOCUMENT)

03 Apr 2024 535

Șofer beat și drogat depistat în trafic în satul Ciobănița, județul Constanța

29 Mar 2024 472

Mai multe persoane trimise în judecată pentru presupusa delapidare a Primăriei Mereni, din județul Constanța

21 Mar 2024 715

Rețele Electrice Dobrogea Cine va fi afectat de întreruperile de curent în Mereni și Constanța, marți? Lista completă

12 Mar 2024 1291

Conducător auto beat, depistat pe DN38 în satul Movilița, județul Constanța

09 Mar 2024 732

Achiziții Constanța Primăria Mereni organizează licitație pentru consolidarea și reabilitarea termică a „Casei Agronomului“ (DOCUMENT)

05 Mar 2024 692

Justiție Constanța Primarul comunei Mereni, obligat de magistrați să anuleze o dispoziție emisă anul trecut, care prevede acordarea unui spor de dificultate

26 Feb 2024 828

Cumpărări directe Constanța Primăria Mereni, contract cu avocatul Marius Adrian Răducan. Ce litigii sunt vizate (DOCUMENT)

20 Feb 2024 1081

Școala Gimnazială „Nichita Stănescu” Mereni, județul Constanța, angajează administrator financiar. Detalii

06 Feb 2024 823