Ingrediente
600 gr carne macra de miel (din pulpa spate )
1 ceapa mare
1/2 ardei gras rosu
1 lingurita pasta de ardei dulce
1 varf lingurita chili pudra
1 lingurita boia dulce
1/2 legatură patrunjel
sare, piper
4 linguri ulei
Portii: 4
Preparare
- Se taie carnea cubulete mici
- Se pune multa apa la fiert si
cand clocoteste se pun cubuletele de carne in ea si se lasa 5 minute sa se
opareasca. Se scurg cu ajutorul unei strecuratori, apoi se da sub jet de
apa rece si se spala bine. Se pune deoparte carnea astfel pregatita.
- Se incinge uleiul intr-o oala
si se calesc in el ceapa si ardeiul date pe razatoarea mare. Acest lucru
este important pentru ca in acest mod sosul va iesi fin.
- Cand s-au inmuiat legumele se
trage oala de pe foc, se adauga cubuletele de carne, cateva prize de sare,
putin piper, chili, pasta de ardei si boiaua. Se amesteca bine pana carnea
e acoperita de aceste condimente. Se adauga 1/4 cana apa si se pune la
fiert. Se aduce tocanita la fierbere, se da focul la mic si se pune capacul.
Se fierbe timp de 1 ora. La 10-15 minute verificati tocanita, amestecati,
si cand scade apa prea mult adaugati cate un polonic de apa fierbinte.
Pentru aceasta, pastrati o oala mica cu apa fierbinte langa oala cu
tocanita dvs. si cand aveti nevoie o folositi.
- Adaugati patrunjelul tocat
foarte fin si mai lasati sa fiarba 10 minute tot cu capac.
- Se serveste cu piure de
cartofi, cous-cous sau orez.
Adauga un comentariu
Nume:
Email:
Comentariu*: