Homar şi creveţi la grătar

homarlagratar39.jpgIngrediente:

  • 1 homar mediu (700-1000 grame)
  • 500 grame de creveti proaspeţi
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 4 linguri de unt topit sau ulei de măsline
  • 1 lingură pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

Preparare:

  1. Pregătiți marinata de usturoi. Curăţaţi usturoiul şi pisaţi-l. Tocaţi pătrunjelul şi extrageţi sucul de lămâie. Amestecaţi usturoiul cu puţină sare, piper, zeamă de lămâie, ulei şi pătrunjel.
  2. Frigeţi creveţii la grătar, pe ambele părţi, timp de 3-4 minute, până se înroșesc.
  3. Scoateţi creveţii pe un platou cald şi acoperiţi-i o folie de aluminiu pentru a-i păstra suculenţi.
  4. Dacă aveţi un homar proaspăt, fierbeţi-l în apă cu sare: puneţi la fiert apa şi după ce dă în clocot introduceţi homarul viu şi acoperiţi oala. Fierbeţi homarul timp de 10 minute, scoateţi-l, scurgeți-l bine de apă şi lăsaţi-l la răcit. Dacă folosiţi un homar pre-fiert şi congelat, dezgheţaţi-l.
  5. Tăiaţi în 2 homarul, pe lungime, începând de la coadă cu un cuțit bine ascuțit și cu lama tare. Secțiunea se face pe burtă pentru a putea străpunge carapacea cu cuțitul. (vezi foto).
  6. Îndepărtaţi intestinele homarului din cutia toracică şi, dacă nu vă plac, icrele dacă este femelă (granulele roşii). Carnea homarului, albă şi fibroasă, se află cu preponderenţă în coada acestuia şi în cleşti.
    Dacă homarul este mare, spargeţi cleştii cu un cuţit sau cu cleștele special pentru homari.
  7. Ungeţi homarii cu marinată pe partea cu carne şi puneţi jumătăţile de homar cu carapacea direct pe grătar.
  8. Acoperiţi homarii cu o folie de aluminiu şi frigeţi-i timp de 7-8 minute.
    Carnea de homar - partea albă - nu se frige direct pe grătar.

Serviţi homarii împreună cu creveţii, stropiţi cu amestecul de usturoi, lămâie, pătrunjel şi ulei de măsline.

Homarii importaţi în România sunt fie proaspeţi, fie congelaţi după fierbere. Dacă nu ştiţi exact cât de proaspăt este homarul, este recomandabil să cumpăraţi unul congelat, deoarece a fost fiert - cel puţin teoretic - când era proaspăt, în apă de mare.

Reteta preluata de pe http://www.cevabun.ro/homar-si-creveti-la-gratar/


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Haită de lupi, surprinsă în Munții Apuseni (VIDEO)

07 Jan 2024 1051

Apariţie spectaculoasă în zona Cazinoului din Constanța (galerie foto+video)

25 Jun 2020 2082

Un nou membru în familia Delfinariului din Constanţa! (video)

12 Jun 2019 1907

Achiziții de sezon Vulpi polare, cei mai noi „locatari“ de la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa (galerie foto)

29 Dec 2017 2273

Ni-Ni şi Chen-Chen vor avea un mascul. Directorul Adrian Bîlbă ne spune când şi de unde va fi achiziţionat

29 Sep 2015 4554

În Grindul Chituc şi la Eforie Sud Delfini morţi, aduşi la mal de curenţi

25 Jul 2014 3786

Balena mascul se invarte nervos in jurul balenei femela

22 Jun 2014 2875

Bancul zileiIon şi gorila

15 May 2014 2943