Filiera Tarmac

CMG Construction Material Grup este patronata de societatea comerciala Tarmac SA. Actionariatul Tarmac, firma Zima Overseas Limited, din Cipru, a preluat astfel controlul activelor CMG si implicit ale societatii constantene. Printr-o increngatura de firme, Tarmac si administratorul grec, de origine libaneza, Christos Gassan Bouris, au reusit sa puna mana pe cariera de la Tortoman.Interesant este ca pachetul majoritar de actiuni al Societatii Comerciale de Constructii Hidrotehnice SA Constanta a fost detinut de Christos Gassan Bouris, prin firmele RADCO Trading SRL, SOMECS SA, Agremin SA si SOMIC SA.In momentul in care reprezentantii Tarmac au solicitat Primariei si Consiliului Local Tortoman dreptul de a exploata cariera de piatra, se stia deja ca firma preluase SCH. Si mai mult, ca datoriile si penalitatile trebuie platite. Consilierul local Petre Prisecaru sustine ca reprezentantii Tarmac au solicitat Consiliului Local, intrunit in sedinta, renuntarea la plata datoriilor istorice pentru "anumite beneficii". "Tarmac s-a angajat sa plateasca 20.000 de dolari pe an Consiliului Local. Au promis ca vor face si cate un kilometru de drum comunal pe an", a declarat Petre Prisecaru. El atrage atentia ca Tarmac trebuie sa plateasca datoriile SCH-EC Sitorman. Consilierul local mai spune ca noul contract este "ciudat", in conditiile in care litigiul nu s-a finalizat. De fapt, Christos Gassan Bouris, din spatele SCH SA, "a manevrat" afacerea de la Tortoman astfel incat cariera sa devina activul Tarmac SA, pe care tot el o controleaza. "La sedinta Consiliului Local din noiembrie 2006, la care a participat si reprezentantul Tarmac, am fost invitat sa parasesc sala impreuna cu membrii PD si PNL", a mai mentionat Petre Prisecaru. Primarul Gheorghe Panait ne-a explicat ca discutiile ce aveau sa se poarte ii interesau doar pe consilierii PSD. In fapt, s-a discutat despre exploatatia carierei de piatra", spune Petre Prisecaru, conturand misterul creat de primarul Panait in jurul exploatatiei de piatra. Ca Tarmac ofera mult mai putin decat a promis SCH-EC Sitorman in 1999, in contractul de asociere, este alta poveste enigmatica. Vom reveni.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Constanța Consiliul Local al Comunei Aliman investește în întreținerea drumului comunal DC51 Aliman-Dunăreni (DOCUMENT)

20 May 2024 254

Cumpărări directe Constanța Liceul „Regele Carol I” Ostrov cumpără lemn de foc esență tare (DOCUMENT)

20 May 2024 287

Cumpărări directe Constanța VIT Invest SRL din Constanța, contract de 25.000 de euro cu Primăria Cobadin pentru dulciuri de Ziua Copilului (DOCUMENT)

20 May 2024 304

Licitații publice Primăria Constanța achiziționează echipamente de joacă în valoare de aproape 90.000 de euro (DOCUMENTE)

20 May 2024 292

Afaceri Constanța O firmă din Galați va realiza reambularea topografică a intravilanului comunei Corbu (DOCUMENTE)

20 May 2024 269

Cumpărări directe Constanța La Rasova, se execută lucrări de pregătire drum pentru pietruire (DOCUMENT)

20 May 2024 423

Vine vara! IPJ Constanța cumpără mii de kit-uri pentru depistarea în salivă a substanțelor stupefiante!

20 May 2024 285

Oficial Primăria Constanța cere rezilierea contractului cu Meva Concept SRL. Când va intra în vigoare ?

20 May 2024 581

Licitații Constanța Autoritatea Navală Română, contract pentru servicii de analiză și dezvoltare software (DOCUMENT)

20 May 2024 314

Cumpărări Directe Constanța Primăria Cobadin amenajează o parcare în zona Grădiniței din Viișoara (DOCUMENT)

19 May 2024 425

Achiziții Constanța Liceul Teoretic Carmen Sylva a cumpărat echipamente tehnologice și mobilier cu peste 50.000 de euro (DOCUMENTE)

19 May 2024 432

Cumpărări directe Constanța Primăria Mangalia investește în lucrări de intervenții pe domeniul public (DOCUMENT)

19 May 2024 314

Cumpărări directe Constanța SC Iceberg Plus SRL efectuează un studiu de fezabilitate pentru Administrația Canalelor Navigabile (DOCUMENT)

19 May 2024 284

Cumpărări directe Constanța Pluri Consultants Romania SRL, contract de 46.000 de euro cu Administrația Porturilor Maritime pentru gestionarea capitalului uman (DOCUMENT)

19 May 2024 386

Licitații Tulcea Braka Efect SRL și Ramali Construct SRL reabilitează drumurile din Valea Teilor, cu 1,39 milioane de euro (DOCUMENT)

19 May 2024 373