Sondaje de opinie

„Există un astfel de serviciu?!“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi

Municipiul Constanţa arată ca o junglă. Cu vegetaţie luxuriantă. Cu parcuri în care bălăriile cresc în voie, copaci uscaţi, care stau să cadă peste trecători şi maşini, tufişuri decorative care nu au văzut foarfeca de săptămâni întregi. De toaletarea şi tăierea copacilor uscaţi, întreţinerea spaţiului verde din municipiul Constanţa, plantarea arborilor şi arbuştilor decorativi se ocupă Serviciul Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Gheorghe Coman.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?“, sondaj la care au participat 695 de persoane. Dintre acestea, 95% sunt nemulţumite de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi şi doar 5% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi. Mai mult, zeci de constănţeni ne-au împărtăşit nemulţumirile lor legate de activitatea acestui serviciu.

 
„Toată iarba din parcuri e uscată. Nu avem nicio floare.“
 
„De mult nu am mai citit o glumă bună. Vă mulţumesc. Să o luăm metodic. Cobori în Gara Constanţa şi prima dezamăgire este parcul, cu o mizerie care se curăţă din când în când (aici este şi vina celor ce folosesc parcul) şi o superba fântână arteziană, care nu mai funcţionează de doi ani. A fost umplută cu apă pe 22 august, dar nu i s-a dat drumul. Mergem mai departe şi ajungem în celebrul parc din centrul oraşului, care, culmea, are şi centrul administrativ. Groaznic. De anul trecut au venit harnicii edili, au distrus tot ce se putea distruge spunând că se va reconstrui un nou parc arheologic. Cel vechi, cu fântâni arteziene de o frumuseţe aparte, le puţea celor ce lucrează la Casa Albă. Aşa că se face, dar la Paştele Cailor, deoarece termenul era 2016. Mai vreţi? Mai am. Fântâna din faţa hotelului Oxford, frumoasa păpădie, s-a ofilit, iar dacă vreţi şi să vă amuzaţi, fântâna de la far a început să stropească după 15 august, într-o zi când ploua. Deşi aş vrea să mă exprim delicat, nu pot“, ne-a scris Gh. B.
 
„Nu, nici nu cred că există acest serviciu“, spune C.S.
 
„Constanţa este o ladă de gunoi mizerabilă. Toată iarba din parcuri şi de peste tot e uscată. Nu avem nicio floare. Sensurile giratorii sunt mizerabile, o să iasă şerpi, care ar trebui să-i strânga de gât pe edil“, ne-a scris C.B.
 
„Ce oraş curat să avem sau spaţii verzii? Parcurile şi locurile de joacă s-au umplut de malluri şi biserici. Câştigă şi cei de la Primărie ceva dând autorizaţii. Dacă ar fi după mine, i-aş înhăma şi la treaba cu ei. Prea îşi bat joc de oraş şi de oameni. Nu avem primar cu iniţiativă. Plătim o groază de taxe şi nu se vede nimic făcut în oraşul acesta. Vrem schimbare, până nu e prea târziu. Ruşineee!“, susţine M.B.
 
„Parcurile din Constanţa sunt adevărate jungle cu bălării şi gunoaie. Cred că sunt lăsate intenţionat în paragină până se iveşte un investitor să mai construiască ceva. În parcul Tăbăcărie câte construcţii s-au făcut!“, spune M.O.
 
„Oraşul arată jalnic. Peste tot sunt gunoaie, bălării. Căile de acces către plajele Constanţei sunt ca adevărate tuneluri printre bălării de statura omului şi colcăie de ambalaje, pet-uri şi alte gunoaie. Pot sa afirm fără exagerare ca oraşul nostru este cel mai murdar dintre oraşele mari ale ţării“, susţine D.M.
 
„Nu. Iarba se taie rar, apoi vin după câteva zile, încarcă remorca cu ce au adunat, dar nu strâng tot, mai bate şi vântul împrăştiind iarba şi frunzele uscate şi nimeni nu le adună. În loc să fie curat, ordonat şi frumos, rămâne o imagine dezagreabilă“, a comentat V.R.
 
„Tot oraşul este o junglă! Jalnic de mizerabil, prăfuit, îmbâcsit, fără nicio încântare pentru ochi şi suflet! Nimic din farmecul şi atracţia unui oraş-port sau să te facă să te mândreşti că eşti constănţean!“, a punctat M.R.
 
„Constanţa cred că este cel mai mizerabil oraş din ţară. Te ia plânsul când vezi ce bălării există peste tot. Flori sunt foarte puţine, iar la Primărie e dezastru! Bălării de doi metri!“, menţionează E.M.
 
„Categoric NU! Îl plătim degeaba!“
 
Mesajele pline de indignare continuă: „Există un asemenea serviciu în Constanţa? Nu se cunoaşte! Poate pe state de plată, la furat bani“, spune N.M.
 
„Oare mai trăieşte pe la Primărie, că nu se simte deloc o mână de primar! Să-i pună la muncă pe cei ce iau ajutor social degeaba. Să facă curăţenie, că suntem de tot râsul“, ne-a împărtăşit V.M.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Nu avem spaţii verzi! Tot ce mai avem este pârjolit şi plin de gunoaie! Toată Constanţa e plină de gunoaie! Ruşinos!“, a punctat M.P.
 
„Primarul şi cei din subordinea sa ar putea urma ceva cursuri de iniţiere în Primăria Braşov, Primăria Alba Iulia, dacă au sau măcar au avut vreodată intenţia să facă ceva în oraş“, a comentat Z.F.
 
„Nu avem nimic. Nici spaţii verzi amenajate, nici locuri de joacă salubre, nici curăţenie etc. Categoric îl plătim degeaba“, a subliniat A.R.
 
„Bineînţeles că nu! Este cel mai murdar şi mai împuţit oraş din toată ţara. Cred că ar trebui să meargă prin oraşele din ţară să înveţe ce înseamnă să administrezi un oraş. Dacă nu ar fi marea, nu cred că am prinde vreun picior de turist în Constanţa“, a comentat E.O.B.
 
„Nu înţeleg întrebarea, cred că e pusă la mişto! Se vede cu ochiul liber, numai puturoşii din Primărie nu văd! Exemplul cel mai bun este parcul de la Casa Albă!“, susţine V.M.
 
„Tot oraşul Constanţa arată groaznic. Vin turiştii pe Ştefan cel Mare şi nu le vine să creadă că sunt în centrul oraşului. Suntem de ruşinea întregii ţări. Când ne trezim?“, a comentat O.P.
 
„Nu. Dar continuă să fie ales acelaşi tip de primar. Ăsta e urmaşul fidel al celui precedent“, a punctat N.T.
 
„Adevăratul edil al oraşului a fost Ion Bănescu... Asta acum mai bine de un secol...“, ne-a împărtăşit L.G.
 
„Nu, nu suntem mulţumiţi! Bălării, locuri virane ce ar fi trebuit să fie spaţii verzii. Unul dintre cele mai murdare oraşe ale ţării! Îmi pare foarte rău că am ajuns în halul ăsta! Şi noi, cetăţenii, trebuie să ne asumăm o parte din vină, cel puţin prin alegerile făcute“, a menţionat M.C.
 
„O mizerie de oraş! Întrebarea e ce putem face ca să schimbăm asta. Pentru că nu putem aştepta patru ani să vină alţii la conducerea oraşului. Concret, ce putem face?!“, se întreabă L.T.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Trăim într-un oraş murdar, fără verdeaţă, fără trotuare, fără preocuparea celor aleşi pentru a ne crea un climat plăcut. Suntem şi noi vinovaţi că nu ştim să ne alegem oamenii potriviţi!!!“, a precizat R.P.
 
„Există un astfel de serviciu? Dacă există, atunci face doar munca de birou, nu văd alte roade ale activităţii lor“, a scris M.S.
 
„Cel mai prost serviciu din Primăria Constanţa“, a declarat N.S.
 
„Ruşine, Ruşine, Ruşine celor care administrează oraşul“, a comentat M.C.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Continuă lucrările de tăiere a cablurilor tv, telefonie și internet de pe principalele bulevarde din municipiul Constanţa

18 Feb 2019 502

Proiect pilot demarat la Constanța în zona trecerilor de pietoni. Ce prevede acesta și în ce zonă se derulează (video)

18 Feb 2019 525

Litoral Real Invest, certificat de urbanism de la Primăria Constanţa. Ce pun la cale investitorii

18 Feb 2019 471

Sondaj de opinie Majoritatea respondenţilor sunt mulţumiţi că zona peninsulară a Constanţei va deveni pietonală

18 Feb 2019 307

Municipalitatea demarează proiectul de reabilitare exterioară a bazinului de înot al Liceului Teoretic „George Călinescu“

18 Feb 2019 354

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 678

Colegiul Național de Arte „Regina Maria” promovează destinația Constanța-Mamaia la Târgul de Turism al României (galerie foto)

16 Feb 2019 521

Interviu live Strategia Primăriei Constanța în domeniul sportului. Sală Polivalentă, organizarea de competiții sportive internaționale și instituirea trofeului „Fairplay“ (video)

16 Feb 2019 1719

Se analizează evoluţia fenomenelor apărute pe strada Traian Firma fostului director al GeoEcoMar, consultanţă pentru Primăria Constanţa

16 Feb 2019 1251

Cei 16 palmieri din municipiul Constanţa vor ierna în serele Pomacost

16 Feb 2019 614

Lucrări de amenajare a unor noi locuri de parcare în municipiul Constanța (galerie foto+video)

15 Feb 2019 777

Aquator SRL dotează cabinetele veterinare ale biobazei municipalităţii (document)

15 Feb 2019 376

Va avea opt etaje şi patru stele Mihăiţă Vasea va ridica un hotel cu SPA şi piscină pe malul lacului Siutghiol

15 Feb 2019 1606

#scrieDobrogea Istoria culturală a Dobrogei trebuie eternizată. „A dispărut creatorul, dar îi va supraviețui creația“ (galerie foto)

15 Feb 2019 703

Orchestra Forțelor Navale Române promovează Constanța la Târgul de Turism al României

14 Feb 2019 393