Sondaje de opinie

„Există un astfel de serviciu?!“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi

Municipiul Constanţa arată ca o junglă. Cu vegetaţie luxuriantă. Cu parcuri în care bălăriile cresc în voie, copaci uscaţi, care stau să cadă peste trecători şi maşini, tufişuri decorative care nu au văzut foarfeca de săptămâni întregi. De toaletarea şi tăierea copacilor uscaţi, întreţinerea spaţiului verde din municipiul Constanţa, plantarea arborilor şi arbuştilor decorativi se ocupă Serviciul Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Gheorghe Coman.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?“, sondaj la care au participat 695 de persoane. Dintre acestea, 95% sunt nemulţumite de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi şi doar 5% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi. Mai mult, zeci de constănţeni ne-au împărtăşit nemulţumirile lor legate de activitatea acestui serviciu.

 
„Toată iarba din parcuri e uscată. Nu avem nicio floare.“
 
„De mult nu am mai citit o glumă bună. Vă mulţumesc. Să o luăm metodic. Cobori în Gara Constanţa şi prima dezamăgire este parcul, cu o mizerie care se curăţă din când în când (aici este şi vina celor ce folosesc parcul) şi o superba fântână arteziană, care nu mai funcţionează de doi ani. A fost umplută cu apă pe 22 august, dar nu i s-a dat drumul. Mergem mai departe şi ajungem în celebrul parc din centrul oraşului, care, culmea, are şi centrul administrativ. Groaznic. De anul trecut au venit harnicii edili, au distrus tot ce se putea distruge spunând că se va reconstrui un nou parc arheologic. Cel vechi, cu fântâni arteziene de o frumuseţe aparte, le puţea celor ce lucrează la Casa Albă. Aşa că se face, dar la Paştele Cailor, deoarece termenul era 2016. Mai vreţi? Mai am. Fântâna din faţa hotelului Oxford, frumoasa păpădie, s-a ofilit, iar dacă vreţi şi să vă amuzaţi, fântâna de la far a început să stropească după 15 august, într-o zi când ploua. Deşi aş vrea să mă exprim delicat, nu pot“, ne-a scris Gh. B.
 
„Nu, nici nu cred că există acest serviciu“, spune C.S.
 
„Constanţa este o ladă de gunoi mizerabilă. Toată iarba din parcuri şi de peste tot e uscată. Nu avem nicio floare. Sensurile giratorii sunt mizerabile, o să iasă şerpi, care ar trebui să-i strânga de gât pe edil“, ne-a scris C.B.
 
„Ce oraş curat să avem sau spaţii verzii? Parcurile şi locurile de joacă s-au umplut de malluri şi biserici. Câştigă şi cei de la Primărie ceva dând autorizaţii. Dacă ar fi după mine, i-aş înhăma şi la treaba cu ei. Prea îşi bat joc de oraş şi de oameni. Nu avem primar cu iniţiativă. Plătim o groază de taxe şi nu se vede nimic făcut în oraşul acesta. Vrem schimbare, până nu e prea târziu. Ruşineee!“, susţine M.B.
 
„Parcurile din Constanţa sunt adevărate jungle cu bălării şi gunoaie. Cred că sunt lăsate intenţionat în paragină până se iveşte un investitor să mai construiască ceva. În parcul Tăbăcărie câte construcţii s-au făcut!“, spune M.O.
 
„Oraşul arată jalnic. Peste tot sunt gunoaie, bălării. Căile de acces către plajele Constanţei sunt ca adevărate tuneluri printre bălării de statura omului şi colcăie de ambalaje, pet-uri şi alte gunoaie. Pot sa afirm fără exagerare ca oraşul nostru este cel mai murdar dintre oraşele mari ale ţării“, susţine D.M.
 
„Nu. Iarba se taie rar, apoi vin după câteva zile, încarcă remorca cu ce au adunat, dar nu strâng tot, mai bate şi vântul împrăştiind iarba şi frunzele uscate şi nimeni nu le adună. În loc să fie curat, ordonat şi frumos, rămâne o imagine dezagreabilă“, a comentat V.R.
 
„Tot oraşul este o junglă! Jalnic de mizerabil, prăfuit, îmbâcsit, fără nicio încântare pentru ochi şi suflet! Nimic din farmecul şi atracţia unui oraş-port sau să te facă să te mândreşti că eşti constănţean!“, a punctat M.R.
 
„Constanţa cred că este cel mai mizerabil oraş din ţară. Te ia plânsul când vezi ce bălării există peste tot. Flori sunt foarte puţine, iar la Primărie e dezastru! Bălării de doi metri!“, menţionează E.M.
 
„Categoric NU! Îl plătim degeaba!“
 
Mesajele pline de indignare continuă: „Există un asemenea serviciu în Constanţa? Nu se cunoaşte! Poate pe state de plată, la furat bani“, spune N.M.
 
„Oare mai trăieşte pe la Primărie, că nu se simte deloc o mână de primar! Să-i pună la muncă pe cei ce iau ajutor social degeaba. Să facă curăţenie, că suntem de tot râsul“, ne-a împărtăşit V.M.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Nu avem spaţii verzi! Tot ce mai avem este pârjolit şi plin de gunoaie! Toată Constanţa e plină de gunoaie! Ruşinos!“, a punctat M.P.
 
„Primarul şi cei din subordinea sa ar putea urma ceva cursuri de iniţiere în Primăria Braşov, Primăria Alba Iulia, dacă au sau măcar au avut vreodată intenţia să facă ceva în oraş“, a comentat Z.F.
 
„Nu avem nimic. Nici spaţii verzi amenajate, nici locuri de joacă salubre, nici curăţenie etc. Categoric îl plătim degeaba“, a subliniat A.R.
 
„Bineînţeles că nu! Este cel mai murdar şi mai împuţit oraş din toată ţara. Cred că ar trebui să meargă prin oraşele din ţară să înveţe ce înseamnă să administrezi un oraş. Dacă nu ar fi marea, nu cred că am prinde vreun picior de turist în Constanţa“, a comentat E.O.B.
 
„Nu înţeleg întrebarea, cred că e pusă la mişto! Se vede cu ochiul liber, numai puturoşii din Primărie nu văd! Exemplul cel mai bun este parcul de la Casa Albă!“, susţine V.M.
 
„Tot oraşul Constanţa arată groaznic. Vin turiştii pe Ştefan cel Mare şi nu le vine să creadă că sunt în centrul oraşului. Suntem de ruşinea întregii ţări. Când ne trezim?“, a comentat O.P.
 
„Nu. Dar continuă să fie ales acelaşi tip de primar. Ăsta e urmaşul fidel al celui precedent“, a punctat N.T.
 
„Adevăratul edil al oraşului a fost Ion Bănescu... Asta acum mai bine de un secol...“, ne-a împărtăşit L.G.
 
„Nu, nu suntem mulţumiţi! Bălării, locuri virane ce ar fi trebuit să fie spaţii verzii. Unul dintre cele mai murdare oraşe ale ţării! Îmi pare foarte rău că am ajuns în halul ăsta! Şi noi, cetăţenii, trebuie să ne asumăm o parte din vină, cel puţin prin alegerile făcute“, a menţionat M.C.
 
„O mizerie de oraş! Întrebarea e ce putem face ca să schimbăm asta. Pentru că nu putem aştepta patru ani să vină alţii la conducerea oraşului. Concret, ce putem face?!“, se întreabă L.T.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Trăim într-un oraş murdar, fără verdeaţă, fără trotuare, fără preocuparea celor aleşi pentru a ne crea un climat plăcut. Suntem şi noi vinovaţi că nu ştim să ne alegem oamenii potriviţi!!!“, a precizat R.P.
 
„Există un astfel de serviciu? Dacă există, atunci face doar munca de birou, nu văd alte roade ale activităţii lor“, a scris M.S.
 
„Cel mai prost serviciu din Primăria Constanţa“, a declarat N.S.
 
„Ruşine, Ruşine, Ruşine celor care administrează oraşul“, a comentat M.C.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Solicitarea societăţii Ambasador Mamaia SRL, respinsă de Primăria Constanţa. Legături cu un fost viceprimar al Constanţei

19 Sep 2018 250

USR dă în judecată Primăria Constanţa pentru invalidarea „fără nicio explicaţie“ a peste 6.000 de semnături în cadrul campaniei „Fără Penali”

19 Sep 2018 221

Peste 6.000 de semnături strânse în cadrul campaniei „Fără penali în funcții publice” invalidate de Primăria Constanța. Ce spun reprezentanții celor două părți

18 Sep 2018 531

Atenție șoferi. Traficul va fi restricţionat total mâine pe strada Pandurului din Constanța. De ce a fost luată această decizie (galerie foto)

18 Sep 2018 218

Incubator de afaceri pe strada Celulozei din municipiul Constanța. PUZ elaborat de investitor pentru reglementarea terenului (document)

18 Sep 2018 388

Municipalitatea Constanţa aşteaptă ofertele pentru atribuirea contractului „Festivalul Iernii 2018“. Ce condiţii trebuie să îndeplinească ONG-urile?

18 Sep 2018 124

Primăria cumpără servicii de promovare a campaniei „Curăţăm Constanţa Noastră”

18 Sep 2018 292

Cabinetele medicale şcolare de stomatologie din Constanţa vor fi modernizate

18 Sep 2018 96

Patru opere de artă de ceramică monumentală vor fi donate municipiului Constanţa. Lucrările vor fi amplasate în apropierea mării! (document)

18 Sep 2018 335

A demarat igienizarea stadionului „Farul“ din Constanţa. Cine efectuează lucrările (galerie foto)

17 Sep 2018 3060

Constanţa Încep lucrări de asfaltare pe strada Pandurului (galerie foto)

17 Sep 2018 1008

Cum va arăta imobilul de opt etaje ridicat de Waldy Com Sales & Logistics pe malul lacului Siutghiol (document)

17 Sep 2018 1100

Cine a câștigat contractul pentru lucrări de reparații la mobilierul urban din municipiul Constanța? (document)

17 Sep 2018 689

PUZ-ul iniţiat de Five-Holding pentru teritoriul delimitat de Marvimex şi strada Eliberării, la mâna Comisiei tehnice de urbanism (document)

17 Sep 2018 1096

Activitatea de capturare a câinilor fără stăpân din Constanţa este suspendată. Primăria a reziliat contractul cu firma de ecarisaj (document)

17 Sep 2018 2777

Clădire ridicată de Zaphyr Tour & Travel SRL în Mamaia, supraetajată. Ce a decis municipalitatea

15 Sep 2018 589

Un restaurant din Mamaia „crește“ pe verticală. Investitorul, AS 77 Mamaia SRL, îi adaugă trei etaje

15 Sep 2018 1335

Constanţa. Restricțiile în trafic la Poarta 1 au fost prelungite. Măsura este luată ca urmare a lucrărilor de reconfigurare și modernizare a zonei (video)

14 Sep 2018 526

Clădirea pe care Fundaţia de Servicii Islamice din România o ridică în municipiul Constanţa, supraetajată

14 Sep 2018 362

Constanţa Mâine, trafic restricționat pe Termele Romane!

13 Sep 2018 688

Dezbatere publică pentru un imobil ridicat de doi constănţeni pe strada Smârdan

13 Sep 2018 340

Primăria Constanţa plăteşte acum pentru bani aruncaţi în 2013 şi 2014 pe tipărituri de promovare a evenimentului Sărbătoarea Recoltei şi a Vinului. La judecată cu Fundaţia „Fantasio“ (galerie foto)

12 Sep 2018 738

Primăria Constanța reia acțiunile de deratizare. Se vor amplasa circa 3.000 de momeli toxice

11 Sep 2018 247

Primăria Constanţa angajează. Află posturile vacante

11 Sep 2018 3841

Imobil situat pe strada Eroilor, reabilitat de Super Games SRL

11 Sep 2018 345

Primăria Constanța pregătește achiziția urnelor și a cabinelor de vot

11 Sep 2018 359

Consiliul Local va aproba majorarea contravenţiilor în domeniul salubrizării pe raza municipiului Constanţa. Poliţia Locală va aplica sancţiunile (documente)

11 Sep 2018 607

Şi anul acesta, ornamentele de Crăciun vor fi închiriate. Cât alocă Primăria Constanţa în acest scop

10 Sep 2018 914

Post vacant la Primăria Adamclisi. Cine poate participa la concurs

09 Sep 2018 579

Uniformele poliţiştilor locali vor fi furnizate, ca şi în 2016, de Tactica Outdoor SRL

08 Sep 2018 358

Finanţat de Comisia Europeană, proiectul PORTIS promovează mobilitatea urbană durabilă la nivelul municipiului Constanţa (galerie foto)

08 Sep 2018 911

Comunicat de presă Acţiune de dezinsecţie, demarată de Primăria Ovidiu pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul West Nile

08 Sep 2018 376

Noi reguli pentru asociaţiile de proprietari. Regulamentul privind activităţile de administraţie social-comunitară, în dezbatere publică (document)

08 Sep 2018 2149

Imagini de la eveniment Proiectul Civitas PORTIS, implementat de Primăria Constanţa. În ce constă acesta (galerie foto)

07 Sep 2018 385

O firmă cu doar doi angajaţi a câştigat un contract cu Primăria Constanţa. Are de reamenajat spaţiile verzi (documente)

07 Sep 2018 3009

Constanţa, gazda întâlnirii în cadrul proiectului PORTIS

06 Sep 2018 316

Primăria Constanţa continuă asfaltarea în cartierul Baba Novac (galerie foto)

06 Sep 2018 1052

Obligată de Curtea de Conturi, Primăria Constanța a dat în judecată Prefectura, Consiliul Județean, RAEDPP și o firmă abonată la bani publici

06 Sep 2018 1007

Fratele lui Jean Paul Tucan vrea să supraetajeze imobilul de opt etaje ridicat în staţiunea Mamaia

06 Sep 2018 403

Undă verde de la Primăria Constanţa pentru fostul impresar al Alexandrei Stan şi fiul lui Nicolae Nemirschi. Este vizată o afacere în Mamaia

06 Sep 2018 3438

Spitalul deţinut de Mohamed Zaher, Heka Hospital, în atenţia municipalităţii. Ce act a fost solicitat şi de ce

06 Sep 2018 3377

Descarcări electrice şi condiţii de grindină în Constanţa. Primăria, pregătită să intevină (galerie foto)

05 Sep 2018 1152

Continuă reabilitarea și modernizarea străzilor și trotuarelor din Constanţa. Ce străzi sunt în lucru (galerie foto)

05 Sep 2018 888

Hotelul Alcor din staţiunea Mamaia va fi modificat

05 Sep 2018 581

Un nou exercițiu de alarmare la Constanța. Cetățenii, rugați să nu intre în panică. Semnificația semnalelor acustice

04 Sep 2018 1237

În atenţia şoferilor! Continuă asfaltarea pe bulevardul Tomis din Constanţa (galerie foto)

04 Sep 2018 692

Școlile şi grădiniţele din Constanţa, igienizate înainte de noul an şcolar (galerie foto)

04 Sep 2018 694

Firme cu istoric în licitațiile organizate de Primăria Constanța și-au mai adjudecat câteva contracte

04 Sep 2018 714

În baza unei hotărâri judecătorești, Primăria realizează un PUZ care să îi permită unei firme de apartament să ridice un hotel în parcul Tăbăcărie (II) (documente)

04 Sep 2018 4359

Primăria Constanța continuă operațiunile de dezinsecție în cartierele din oraș. În ce zone se va acționa

03 Sep 2018 483