Sondaje de opinie

„Există un astfel de serviciu?!“ Majoritatea constănţenilor respondenţi, nemulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi

Municipiul Constanţa arată ca o junglă. Cu vegetaţie luxuriantă. Cu parcuri în care bălăriile cresc în voie, copaci uscaţi, care stau să cadă peste trecători şi maşini, tufişuri decorative care nu au văzut foarfeca de săptămâni întregi. De toaletarea şi tăierea copacilor uscaţi, întreţinerea spaţiului verde din municipiul Constanţa, plantarea arborilor şi arbuştilor decorativi se ocupă Serviciul Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa, condus de Gheorghe Coman.

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat sondajul de opinie cu întrebarea „Sunteţi mulţumiţi de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi din cadrul Primăriei Constanţa?“, sondaj la care au participat 695 de persoane. Dintre acestea, 95% sunt nemulţumite de activitatea Serviciului Administrare Spaţii Verzi şi doar 5% dintre respondenţi s-au declarat mulţumiţi. Mai mult, zeci de constănţeni ne-au împărtăşit nemulţumirile lor legate de activitatea acestui serviciu.

 
„Toată iarba din parcuri e uscată. Nu avem nicio floare.“
 
„De mult nu am mai citit o glumă bună. Vă mulţumesc. Să o luăm metodic. Cobori în Gara Constanţa şi prima dezamăgire este parcul, cu o mizerie care se curăţă din când în când (aici este şi vina celor ce folosesc parcul) şi o superba fântână arteziană, care nu mai funcţionează de doi ani. A fost umplută cu apă pe 22 august, dar nu i s-a dat drumul. Mergem mai departe şi ajungem în celebrul parc din centrul oraşului, care, culmea, are şi centrul administrativ. Groaznic. De anul trecut au venit harnicii edili, au distrus tot ce se putea distruge spunând că se va reconstrui un nou parc arheologic. Cel vechi, cu fântâni arteziene de o frumuseţe aparte, le puţea celor ce lucrează la Casa Albă. Aşa că se face, dar la Paştele Cailor, deoarece termenul era 2016. Mai vreţi? Mai am. Fântâna din faţa hotelului Oxford, frumoasa păpădie, s-a ofilit, iar dacă vreţi şi să vă amuzaţi, fântâna de la far a început să stropească după 15 august, într-o zi când ploua. Deşi aş vrea să mă exprim delicat, nu pot“, ne-a scris Gh. B.
 
„Nu, nici nu cred că există acest serviciu“, spune C.S.
 
„Constanţa este o ladă de gunoi mizerabilă. Toată iarba din parcuri şi de peste tot e uscată. Nu avem nicio floare. Sensurile giratorii sunt mizerabile, o să iasă şerpi, care ar trebui să-i strânga de gât pe edil“, ne-a scris C.B.
 
„Ce oraş curat să avem sau spaţii verzii? Parcurile şi locurile de joacă s-au umplut de malluri şi biserici. Câştigă şi cei de la Primărie ceva dând autorizaţii. Dacă ar fi după mine, i-aş înhăma şi la treaba cu ei. Prea îşi bat joc de oraş şi de oameni. Nu avem primar cu iniţiativă. Plătim o groază de taxe şi nu se vede nimic făcut în oraşul acesta. Vrem schimbare, până nu e prea târziu. Ruşineee!“, susţine M.B.
 
„Parcurile din Constanţa sunt adevărate jungle cu bălării şi gunoaie. Cred că sunt lăsate intenţionat în paragină până se iveşte un investitor să mai construiască ceva. În parcul Tăbăcărie câte construcţii s-au făcut!“, spune M.O.
 
„Oraşul arată jalnic. Peste tot sunt gunoaie, bălării. Căile de acces către plajele Constanţei sunt ca adevărate tuneluri printre bălării de statura omului şi colcăie de ambalaje, pet-uri şi alte gunoaie. Pot sa afirm fără exagerare ca oraşul nostru este cel mai murdar dintre oraşele mari ale ţării“, susţine D.M.
 
„Nu. Iarba se taie rar, apoi vin după câteva zile, încarcă remorca cu ce au adunat, dar nu strâng tot, mai bate şi vântul împrăştiind iarba şi frunzele uscate şi nimeni nu le adună. În loc să fie curat, ordonat şi frumos, rămâne o imagine dezagreabilă“, a comentat V.R.
 
„Tot oraşul este o junglă! Jalnic de mizerabil, prăfuit, îmbâcsit, fără nicio încântare pentru ochi şi suflet! Nimic din farmecul şi atracţia unui oraş-port sau să te facă să te mândreşti că eşti constănţean!“, a punctat M.R.
 
„Constanţa cred că este cel mai mizerabil oraş din ţară. Te ia plânsul când vezi ce bălării există peste tot. Flori sunt foarte puţine, iar la Primărie e dezastru! Bălării de doi metri!“, menţionează E.M.
 
„Categoric NU! Îl plătim degeaba!“
 
Mesajele pline de indignare continuă: „Există un asemenea serviciu în Constanţa? Nu se cunoaşte! Poate pe state de plată, la furat bani“, spune N.M.
 
„Oare mai trăieşte pe la Primărie, că nu se simte deloc o mână de primar! Să-i pună la muncă pe cei ce iau ajutor social degeaba. Să facă curăţenie, că suntem de tot râsul“, ne-a împărtăşit V.M.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Nu avem spaţii verzi! Tot ce mai avem este pârjolit şi plin de gunoaie! Toată Constanţa e plină de gunoaie! Ruşinos!“, a punctat M.P.
 
„Primarul şi cei din subordinea sa ar putea urma ceva cursuri de iniţiere în Primăria Braşov, Primăria Alba Iulia, dacă au sau măcar au avut vreodată intenţia să facă ceva în oraş“, a comentat Z.F.
 
„Nu avem nimic. Nici spaţii verzi amenajate, nici locuri de joacă salubre, nici curăţenie etc. Categoric îl plătim degeaba“, a subliniat A.R.
 
„Bineînţeles că nu! Este cel mai murdar şi mai împuţit oraş din toată ţara. Cred că ar trebui să meargă prin oraşele din ţară să înveţe ce înseamnă să administrezi un oraş. Dacă nu ar fi marea, nu cred că am prinde vreun picior de turist în Constanţa“, a comentat E.O.B.
 
„Nu înţeleg întrebarea, cred că e pusă la mişto! Se vede cu ochiul liber, numai puturoşii din Primărie nu văd! Exemplul cel mai bun este parcul de la Casa Albă!“, susţine V.M.
 
„Tot oraşul Constanţa arată groaznic. Vin turiştii pe Ştefan cel Mare şi nu le vine să creadă că sunt în centrul oraşului. Suntem de ruşinea întregii ţări. Când ne trezim?“, a comentat O.P.
 
„Nu. Dar continuă să fie ales acelaşi tip de primar. Ăsta e urmaşul fidel al celui precedent“, a punctat N.T.
 
„Adevăratul edil al oraşului a fost Ion Bănescu... Asta acum mai bine de un secol...“, ne-a împărtăşit L.G.
 
„Nu, nu suntem mulţumiţi! Bălării, locuri virane ce ar fi trebuit să fie spaţii verzii. Unul dintre cele mai murdare oraşe ale ţării! Îmi pare foarte rău că am ajuns în halul ăsta! Şi noi, cetăţenii, trebuie să ne asumăm o parte din vină, cel puţin prin alegerile făcute“, a menţionat M.C.
 
„O mizerie de oraş! Întrebarea e ce putem face ca să schimbăm asta. Pentru că nu putem aştepta patru ani să vină alţii la conducerea oraşului. Concret, ce putem face?!“, se întreabă L.T.
 
„Nu suntem mulţumiţi. Trăim într-un oraş murdar, fără verdeaţă, fără trotuare, fără preocuparea celor aleşi pentru a ne crea un climat plăcut. Suntem şi noi vinovaţi că nu ştim să ne alegem oamenii potriviţi!!!“, a precizat R.P.
 
„Există un astfel de serviciu? Dacă există, atunci face doar munca de birou, nu văd alte roade ale activităţii lor“, a scris M.S.
 
„Cel mai prost serviciu din Primăria Constanţa“, a declarat N.S.
 
„Ruşine, Ruşine, Ruşine celor care administrează oraşul“, a comentat M.C.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Locuinţă unifamilială situată pe strada Mihai Viteazu, transformată în vilă turistică. Ce spune Primăria Constanţa

19 Nov 2018 190

Licitaţie pentru reabilitarea, modernizarea şi mansardarea creşelor din municipiul Constanţa

19 Nov 2018 183

Primăria Constanţa va organiza un concurs de proiecte pentru punerea în valoare a parcării din zona Poarta 1 - Poarta 1 bis (document)

19 Nov 2018 216

Primăria Comunei Albești, judeţul Constanţa recrutează. Nu este necesară vechimea

17 Nov 2018 607

Primăria Constanța așteaptă oferte de preț pentru reabilitarea jardinierelor amplasate în municipiu

17 Nov 2018 215

Două acte emise de municipalitate pentru CN APM Constanța. Este vizat proiectul pentru implementarea Danei 80 într-o zonă de mare adâncime

17 Nov 2018 334

Lucrări de demolare la un imobil de pe strada Mihai Viteazu, vizavi de Consulatul General al Federației Ruse din Constanța (galerie foto)

17 Nov 2018 835

Utilaje cu material antiderapant, acționează pe străzile din Constanța

16 Nov 2018 254

Post vacant la Primăria Municipiului Constanţa

16 Nov 2018 491

Primăria Constanţa Mai multe echipe acţionează pentru verificarea și curățarea receptorilor pluviali

16 Nov 2018 238

Primăria Municipiului Constanţa organizează concurs. Iată posturile vacante!

16 Nov 2018 1578

Atenţie unde vă parcaţi autoturismele! Ce spune Primăria Constanţa. Unde sunaţi în caz de urgenţă

16 Nov 2018 1218

Primăria Municipiului Constanţa şi Consiliul Judeţean sunt prezente cu standuri proprii la Târgul de Turism al României

16 Nov 2018 288

Prevenirea infracţiunilor, a abandonului şcolar şi a violenţei în şcoli Campania de informare „Refuz să devin o victimă“, la Primăria Cumpăna (galerie foto)

16 Nov 2018 382

Primăria Comunei Tuzla, județul Constanța face angajări. Ce post este vacant și cine poate participa

15 Nov 2018 401

Primăria Municipiului Constanța, prezentă la Târgul de Turism al României

15 Nov 2018 288

First Tower - undă verde de la Primăria Constanța pentru un imobil de șase etaje pe aleea Universității

15 Nov 2018 468

Târg cu produse tradiţionale de Ziua Dobrogei, la Pavilionul Expoziţional. Ce surprize le sunt pregătite constănţenilor (galerie foto)

15 Nov 2018 1005

Campania de informare „Refuz să devin o victimă” la Cumpăna, județul Constanța (galerie foto)

14 Nov 2018 264

Ziua Dobrogei la Constanța. Seniorii invitați la o porție de mâncare tradițională în mai multe parcuri (galerie foto)

14 Nov 2018 587

Începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar în Constanța. Ce prevede hotărârea Consiliului Local (document)

14 Nov 2018 2435

Undă verde de la Primăria Constanţa pentru consolidarea, extinderea şi modernizarea hotelului Doina

14 Nov 2018 436

Continuă lucrările la şcoala şi grădiniţa deţinute de Asociaţia „Şcoala Wilhelm Moldovan“

14 Nov 2018 314

Protocol de colaborare între Primăria Cumpăna şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa

14 Nov 2018 388

Anunţ important de la Primăria Constanţa privind Regulamentul activităților de administrație social-comunitară

13 Nov 2018 2199

Constănţenii, invitaţi să guste preparate tradiționale, de Ziua Dobrogei. Iată unde se află corturile special amenajate!

13 Nov 2018 4630

„Marele război la Porţile Constanţei", reconstituire istorică în Piața Ovidiu

13 Nov 2018 462

Constanța, premiată în cadrul Galei Asociației Municipiilor din România!

13 Nov 2018 367

Autorizaţie de construire pentru intrarea în legalitate a unui bloc de nouă etaje din Constanţa

13 Nov 2018 585

Sute de persoane din Constanța au documentele de identitate expirate. De ce documente au nevoie pentru eliberarea unei cărți de identitate

12 Nov 2018 281

Evenimentul organizat la Constanța cu ocazia „Zilelor Dobrogei” are loc la Pavilionul Expozițional. Ce surprize le sunt pregătite constănțenilor

12 Nov 2018 798

O parte din terenul pe care se află Poliţia Judeţului Constanţa, motiv de judecată. Azi, primul termen în apel

12 Nov 2018 296

Imobil pe strada Ioan Damaschin. Primăria Constanţa anunţă consultare pentru PUD-ul iniţiat de Marinii Buildings Development

12 Nov 2018 279

Undă verde de la Primăria Constanța pentru amenajarea unei clinici oftalmologice pe strada George Enescu

12 Nov 2018 396

Casa Modei din Constanţa va fi extinsă. Investitorul a obţinut certificat de urbanism

11 Nov 2018 739

Inaugurarea expoziției permanente de ceramică monumentală pe faleza „Esplanada” din Constanţa

11 Nov 2018 377

Lucrări de demolare pe locul viitoarei Săli Polivalente din zona Badea Cârțan

11 Nov 2018 575

Restaurantul de la baza sportivă Tenis Club Idu din Mamaia va fi extins și modernizat

10 Nov 2018 443

Atenție, șoferi! Comuna Cogealac va avea centură ocolitoare. Date din proiectul tehnic (document)

10 Nov 2018 907

Municipalitatea organizează licitație pentru stadionul „Gheorghe Hagi“

10 Nov 2018 967

Mai multe străzi din oraşul Băneasa vor fi asfaltate. Ce firmă cunoscută va executa lucrările (document)

09 Nov 2018 400

Trei firme controlate de cetăţeni din Republica Moldova investesc în imobiliare în municipiul Constanţa. Cine sunt aceştia

09 Nov 2018 990

Follow Me SRL, controlată de Ionuţ Barbu și Valentin Ionescu, a obținut două acte de urbanism de la municipalitate, pentru un bloc de nouă etaje în Mamaia

08 Nov 2018 606

Primăria Constanţa aşteaptă oferte pentru organizarea Revelionului 2019

08 Nov 2018 519

Blocul ridicat de NCCP Resort pe strada Barbu Catargi din Constanţa va fi supraetajat

07 Nov 2018 280

Barracuda Residence construieşte pe strada Perlei din Constanţa

07 Nov 2018 440

Sistemul de alarmare se modernizează. Constănţenii sunt rugaţi să nu intre în panică

06 Nov 2018 330

Primăria Constanţa, asociat Insolvenţa firmei Telegondola-Mamaia SRL, amânată pentru 2019

06 Nov 2018 290

Ce firmă se va ocupa de reabilitarea drumurilor din Cobadin (document)

06 Nov 2018 357

Ciprioţii de la Sigma Premium vor să transforme un imobil de pe strada Nicolae Iorga din Constanţa în spital? (document)

05 Nov 2018 1279