A ajuns la spital în comă cu peste 5 la mie, în sânge Alcoolemie record la un elev de clasa a opta

 
Potrivit ziaruldeiasi.ro, un băiat în vârstă de 14 ani, din judeţul Iaşi, a fost transportat de urgenţă la Spitalul de Copii „Sfânta Maria“ după ce a consumat în mod excesiv alcool. Se pare că tânărul a băut ţuică, iar câţiva vecini l-au găsit căzut şi inconştient la marginea drumului din sat. Martorii au alertat imediat autorităţile, iar la faţa locului s-a deplasat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă care l-a transportat pe copil la spital.

„Pacientul se afla într-o stare gravă, comatoasă, pe fondul consumului de alcool. În urma analizelor efectuate a fost depistată o alcoolemie de 5,15 grame la mie alcool pur în sânge. Acesta prezenta de asemenea şi o fractură de claviculă, ca urmare a căzăturii. Medicii de gardă i-au acordat îngrijirile medicale de urgenţă, i-au fost administrate perfuzii cu glucoză şi vitamine, iar starea lui a fost stabilizată“, a precizat dr. Cătălina Ionescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie Iaşi.

Totodată, băiatul mai prezenta şi o pneumonie de aspiraţie, cauzată de inhalarea propriei vome, scrie ziaruldeiasi.ro. Elevul de clasa a VIII-a este în continuare internat la Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă - Toxicologie pentru tratament, fiind într-o stare de conştienţă. El va rămâne sub supravegherea medicilor şi în zilele care urmează.



Sursa: ziaruldeiasi.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.