Accident neobișnuit în gara din Vaslui. Două persoane, lovite de o schelă. Un paramedic în timpul liber a acordat primul ajutor victimelor

În această dimineață, la ora 10.45, pe unul dintre peroanele Gării CFR Bârlad, zeci de persoane așteptau să se îmbarce în trenul InterRegio 1661, București Nord - Iași. La intrarea trenului în gară, două persoane care așteptau să se îmbarce în  cursa  mai sus pomenită, au fost lovite în plin de o schelă. 

Potrivit ISU Vaslui, persoanele lovite, un adolescent în vârstă de 17 ani și o femeie în vârstă de 47 ani, au căzut secerate pe asfalt.

Din fericire, un tânăr agil și plin de entuziasm, nu s-a pierdut cu firea și s-a dus imediat către victime să vadă care este starea acestora.

„Primul pacient abordat era un tânăr în vârstă de 17 ani care a fost lovit la cap și sângera puternic. Tânărul săritor, sergent major Popa Gigi, paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Bârlad, a așezat victima în poziția de siguranță și i-a cerut prietenei sale (pe care o conducea la tren) să îi dea o  bluză din valiza pe care o avea la ea, pentru a opri sângerarea  și a  încropi un bandaj. Concomitent, a cerut unei femei să apeleze Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 și să ceară o ambulanță. Între timp, paramedicul bârlădean a trecut la cea de-a doua victimă, o asistentă medicală din localitate, care a suferit contuzii toraco abdominale și un traumatism la membrul superior drept. După abordarea victimei, inspectarea și așezarea acesteia în poziția de siguranță, pompierul a sesizat că femeia care apelase la numărul de urgență 112, se pierduse cu firea, astfel că a preluat tot el sarcina de a oferi toate datele necesare în dispecerat” - au mai transmis reprezentanții ISU Vaslui.


După numai cinci minute, la fața locului a sosit și o ambulanță tip C aparținând SAJ Vaslui, substația Bârlad. Aceștia au preluat-o doar pe femeia lovită în torace, deoarece tatăl tânărului lovit la cap a considerat că este mult mai important să ajungă la destinație decât să piardă trenul, iar adolescentul  să fie investigat medical, motiv pentru care și-a forțat copilul să urce în tren, susținând că acesta nu a suferit nicio leziune importantă.

„Felicitări tânărului paramedic Popa Gigi (24 ani) pentru profesionalismul și dăruirea dovedite in gestionarea acestei situații de urgență” - au mai transmis reprezentanții ISU Vaslui.

Sursa foto: ISU Vaslui

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

STS Serviciul de urgență Minivacanță cu mii de apeluri la 112, la nivel național

07 May 2024 396

Cinci ani cu executare pentru un fost paramedic suspectat ar fi atins și masat sânii unei femei, într-o ambulanţă SMURD! S-a fixat primul termen în apel

07 May 2024 381

UPDATE Tragedie în a treia zi de Paște la Ovidiu! Un bărbat a murit după ce a căzut de pe podul ce traversează Canalul Poarta Albă-Midia Năvodari (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 May 2024 2857

Județul Tulcea Pompierii, în alertă - O casă a fost mistuită de flăcări!

06 May 2024 445

Tragedie în Capitală în prima zi de Paște! O persoană a ars de vie într-un incendiu pornit de la o candelă

05 May 2024 786

O fetiță de 10 ani a fost rănită în urma unui accident rutier în Cumpăna, județul Constanța

04 May 2024 844

UPDATE Accident rutier, la ieșirea din Lazu, județul Constanța. SMURD intervine

03 May 2024 689

EXCLUSIV Scandal într-o clădire în construcție din zona Tomis Nord din Constanța! Echipaje SMURD și de Ambulanță, chemate în ajutor (GALERIE FOTO+VIDEO)

01 May 2024 1390

IGSUO intervenție în fiecare minut, în ultimele 24 de ore

30 Apr 2024 259

Știri Constanța azi UPDATE. LIVE VIDEO. Accident rutier mortal, la ieșire din 2 Mai spre Mangalia. Mașină răsturnată (FOTO+VIDEO)

30 Apr 2024 9801

Accident rutier pe Autostrada A2 București-Constanța în apropiere de Medgidia (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Apr 2024 2165

ISU IalomițaStația de pompieri Țăndărei a intervenit cu o autospecială de stingere și o ambulanță SMURD, la un accident rutier

29 Apr 2024 326

ISU HarghitaBilanțul misiunilor zilnice

29 Apr 2024 254

Știri Constanța Accident rutier grav pe DN2A între Ovidiu și Mihail Kogălniceanu! Un pieton, decedat

28 Apr 2024 1636

UPDATE Accident rutier în Duminica Floriilor la Cernavodă! Două persoane, rănite

28 Apr 2024 888