Acţiune de amploare a Ministerului Sănătăţii Încep controalele în farmacii

Ministerul Sănătății începe, de astăzi, un amplu control la farmacii pentru a verifica în ce măsură acestea respectă legislația și protocoalele în vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu, marți, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, potrivit Agrepres.

"Sunt situații în care deși pacienții sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie și de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanță activă, dar la un alt preț. Demarăm cea mai amplă acțiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile și toate protocoalele pe care trebuie să le respecte. Există stipulate și au fost informați asupra obligativității de a asigura acele medicamente conform raportării prețului de referință. Deci, ei ar trebui să aibă medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adică nu ar mai trebui să existe acea coplată sau acea diferență pe care o suportă pacientul", a declarat ministrul Sănătății, citat de Agerpres.
 
Nicolae Bănicioiu a adăugat că va fi verificată fiecare farmacie. "Dacă nu respectă legislația și regulamentele în vigoare, vor fi sancționate administrativ fiecare dintre ele", a subliniat ministrul Sănătății.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Controale în farmaciile din România! Se verifică legalitatea eliberării medicamentelor care conțin oxicodonă și fentanyl.

25 Sep 2023 789

Controale DSVSA Constanţa la măcelării, magazine alimentare şi farmacii veterinare

27 Mar 2017 1981