Acuarele şi desene de Adolf Hitler, vândute la licitaţie

Mai multe acuarele şi desene realizate de Adolf Hitler în urmă cu un secol au fost vândute cu aproape 400.000 de euro la o licitaţie organizată de casa Weidler, weekendul trecut, în oraşul Nürnberg din Germania, informează bbc.com. În catalogul său disponibil pe internet, casa de licitaţii Weidler afirmă că operele de artă realizate de fostul dictator nazist, rămas în istorie ca un pictor ratat, au fost create între 1904 şi 1922.
O pictură ce reprezintă castelul lui Ludwig al II-lea al Bavariei, Neuschwanstein, o atracţie turistică majoră din sudul Germaniei, a obţinut cel mai mare preţ de vânzare la această licitaţie şi a fost achiziţionată cu 100.000 de euro de un colecţionar chinez. Un alt tablou, ce reprezintă un buchet de garoafe, având într-un colţ semnătura "A. Hitler", a fost achiziţionat cu preţul de 72.000 de euro. La această licitaţie au participat colecţionari privaţi din Brazilia, Emiratele Arabe Unite, Franţa şi Germania. Deşi Hitler este considerat un artist mediocru, operele sale sunt vândute la preţuri substanţiale atunci când sunt scoase la licitaţie.
Potrivit cotidianului german Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), operele create de fostul dictator nazist pot fi puse în vânzare, potrivit legislaţiei germane, doar dacă nu conţin simboluri naziste. În anii de tinereţe, Adolf Hitler a încercat să se înscrie la Academia de arte frumoase din Viena, însă candidatura sa a fost respinsă din cauza lipsei de talent. Adolf Hitler a continuat însă să picteze, copiind diverse scene de pe cărţile poştale, pe care le vindea turiştilor. 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.