Adevărul despre Iisus, spus chiar de Papă. Dezvăluirea care şochează lumea creştină

Papa Benedict al XVI-lea a făcut mai multe anunţuri năucitoare despre venirea Mântuitorului pe Pământ. Dezvăluirile se găsesc în cartea "Iisus din Nazaret: povestiri din copilărie", lansată de curând.

Suveranul Pontif scrie că Iisus Hristos s-a născut cu câţiva ani mai devreme decât se cunoaşte deoarece călugărul Dionisie cel Mic a făcut o greşeală de calcul de câţiva ani.

În Biblie nu este specificată data de naştere a lui Hristos. Călugărul Dionisie a avut idei vagi cu privire la vârsta lui Iisus atunci când a făcut calculele, scrie telegraph.co.uk.

Data naşterii lui Hristos nu este singura controversă pe care a aduce Papa. Acesta spune că în scena tradiţională de naştere a mântuitorului nu au existat boi, măgari sau alte animale. Totodată, Suveranul Pontif mai aduce în discuţie faptul că Iisus s-a născut mai degrabă în Nazaret şi nu în Betleem.

John Barton, profesor de interpretare a Sfintei Scripturi, de la Universitatea Oxford, a spus că cei mai mulţi academicieni sunt de acord cu Papa, iar calendarul creștin a fost greșit și că Iisus s-a născut mai devreme decât se credea cel mai probabil între anii între 6-4 i.e.n şi nu între anii 7-2 i.e-n aşa cum se ştie.
"Nu există nici o referire în Biblie despre naştere, tot ce
știm este că el a fost născut în timpul domniei lui Irod cel Mare. Ideea că Iisus s-a născut pe 25 decembrie nu poate fi dovedită. Nu se ştie nici măcar sezonul în care s-a născut, dar ideea de a sărbători naşterea în cea mai întunecată perioadă a anului este legată de tradiţiile păgâne şi de solstiţiul de iarnă."
sursa: realitatea.net




Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

teodor boghiu

23 Nov, 2012 23:10

Nu mai credeti in acesti antihristi mincinosi,istoria Bisericii se cunoaste foarte bine! Sunt multe Chronografe foarte foarte vechi scrise in greaca veche ,in slavona ,latina si alte limbi ,in care sunt trecuti toti anii de la facere pana la anii 1100 ,dupa Hristos,deci nu mai vorbiti prostii daca nu a-ti studiat!Dar pe cine intereseaza cu adevarat si cauta ,gaseste!De cand a fost si este papa contemporan cu Hristos?! Nu stiu cum se face dar de 20 de ani incoace tot inventeaza carti si evanghelii cu false marturii despre Dumnezeu! Unde va este capul,cu ce ganditi fratilor? Este un dezinteres total. link

Articole asemanatoare

Muzeul de Artă Populară Constanța Învierea Domnului, pe care teologii o consideră „praznicul praznicelor”, este cea mai mare sărbătoare a creștinătății cu dată mobilă

05 May 2024 262

Tradiții de Paște în întreaga lume! Cum este sărbătorită Învierea Domnului

05 May 2024 340

Tradiții pentru spor și sănătate în prima zi de Paște. Copiii se spală pe faţă în apa în care părinţii au pus un ou roşu şi bani

05 May 2024 1018

Calendar-Ortodox Învierea Domnului nostru Iisus Hristos (Sfintele Paști). Ce sfinți mai sunt sărbătoriți astăzi

05 May 2024 362

LIVE VIDEO Ceremonia de primire a Sfintei Lumini are loc la Mormântul lui Iisus Hristos la Ierusalim (VIDEO)

04 May 2024 525

Tradiții pentru spor și sănătate în Sâmbăta Mare!

04 May 2024 542

Patriarhul Daniel, în Pastorala de Sfintele Paşti - „Să ne rugăm pentru pacea din întreaga lume“

04 May 2024 313

Calendar-Ortodox 4 mai - Ce sfinți sunt sărbătoriți astăzi

04 May 2024 670

Generozitate în Vinerea Mare Surprize pentru copiii spitalizați în Constanța de la echipa Arimex Comexim 2000 SRL (FOTO)

03 May 2024 472

Organizația Femeilor Social Democrate Constanța a oferit daruri persoanele vârstnice aflate în centrele de îngrijire din județul Constanța (GALERIE FOTO)

02 May 2024 570

Mesajul PF Daniel de Sfintele Paști „Învierea din morţi a Domnului Iisus Hristos cel Răstignit este adevărul central al Sfintei Evanghelii şi al credinţei creştine ortodoxe”

01 May 2024 447

Județul Constanța În prag de sărbătoare, 21 de copii ai comunei Cumpăna au primit daruri (Galerie FOTO)

30 Apr 2024 532

Înaintea Învierii, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, îndeamnă la săvârşirea de fapte bune

30 Apr 2024 386

Muzeul de Artă Populară Constanța Ce datini erau în satul traditional românesc în Duminica Floriilor

27 Apr 2024 727

Muzeul de Artă populară Constanța Tradiții în perioada Floriilor - „Lăzărelul”

27 Apr 2024 501