Alertă maximă Anticoncepţionale retrase de pe piaţă. Patru femei au murit

Un tratament antiacnee, produs de laboratorul german Bayer şi utilizat pe larg ca măsură de contracepţie, va fi retras de pe piaţă în următoarele trei luni în Franţa, după ce patru persoane au murit, a anunţat miercuri Agenţia naţională pentru siguranţa medicamentelor (ANSM).

Interdicţia vizează pilulele "Diane 35", ca urmare a unei "proceduri de suspendare a autorizaţiei de punere pe piaţă", a precizat profesorul Dominique Maraninchi, directorul general al ANSM, organism de control al medicamentelor care aparţine de Ministerul Sănătăţii.

"Toate loturile vor fi retrase de pe piaţă", a adăugat el, invitând pacienţii să nu întrerupă tratamentul imediat şi să-şi contacteze medicul.

Aceste noi avertizări intervin după acuzaţiile potrivit cărora pilulele de a treia şi a patra generaţie produse de laboratorul Bayer cresc riscurile de formare a unor cheaguri de sânge.

Mai multe detalii pe realitatea.net


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inedit. La ce variantă vor să apeleze autoritățile dintr-un oraș din Belgia pentru a reduce numărul de pescăruși

15 Apr 2018 2375

Femeile care iau cele mai noi anticoncepționale prezintă risc crescut de tromboză!

03 Jun 2015 1324

Banc Înainte sau după....

07 Nov 2014 1746

Descopera.ro Ce efect are pilula anticoncepţională asupra vieţii amoroase a femeilor? Cercetătorii au descoperit un aspect complet necunoscut până acum

16 May 2014 3487