Alexandru Bajdechi începe strângerea de semnături pentru demiterea primarului Radu Mazăre

Înaintea alegerilor prezidenţiale, primarul Radu Mazăre a anunţat că dacă Victor Ponta pierde cursa prezidenţială, el se va retrage din viaţa politică.
 
„Dacă lucrurile şi sistemul de zece ani nu se schimbă, vreau să mă retrag nu numai de la pimărie, vreau să mă retrag de tot. Nu m-am născut politician, nu mor politician, nu-i nicio dramă“, a spus, duminică, Radu Mazăre.
 
Alexandru Bajdechi, student la Drept în Capitală, care a depus săptămâna trecută plângere penală împotriva guvernanţilor, acuzându-i de abuz în serviciu pentru emiterea unei Hotărâri de guvern care îi trimite pe studenţi acasă, scopul fiind acela de a-i risipi şi a nu se mai aduna la proteste, a anunţat pe Facebook că, în cazul în care primarul Constanţei nu demisionează, va începe să strângă semnături pentru organizarea unui referendumul de demitere.
 
De altfel, cei peste 1.000 de participanţi la marşul şi mitingul de duminică seara au cerut demisia lui Mazăre şi au scandat „Mazăre, nu uita! Ne-ai promis demisia!“.
 
"Radu Mazare a declarat inainte de alegeri ca daca Victor Ponta nu iese presedinte, se va retrage. A mai declarat asta si in 2009 si nu s-a tinut de cuvant. Lupta mea cu el este una civica. Cand am fost reprezentant al elevilor i-am solicitat sa respecte legea si sa dea elevilor si studentilor reducere la transportul in comun, iar atitudinea lui a fost una nesimtita", a declarat Bajdechi pentru hotnews.ro.
 
Acesta spune că pentru organizarea unui referendum pentru demiterea primarului Mazăre este nevoie de aproximativ 75.000 de semnături.
 
"In acest demers nu sunt singur, prietenii mei de la Constanta se vor ocupa de asta, cu sprijinul meu. Vom incepe de azi deoarece la ora 7 va fi un protest impotriva lui Radu Mazare si cu siguranta se vor strange semnaturi. Maine, Radu Mazare va fi la Curtea de Apel Bucureşti. Il voi astepta acolo. O sa-i scriu demisia si i-o dau sa o semneze. Daca nu doreste, ii arat ca a inceput procedura de referendum", a mai spus Bajdechi.
 
Bajdechi cerut la Tribunalul Constanta, pe 21 august, dizolvarea Consiliului Local Constanta pe motiv ca alesii locali nu s-au intrunit in perioada 23 iunie-23 august. Studentul spune, citand legea administratiei locale, ca in cazul in care Consiliul Local nu se intruneste timp de doua luni consecutiv, aceasta poate fi dizolvat. Procesul are termen pe 4 decembrie.
 

Alexandru Bajdechi a fost presedinte al Asociatiei Elevilor din Constanta si al Consiliul Judetean al Elevilor Constanta, iar acum este student in anul I la Facultatea de Drept din Bucuresti.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

COnstănţeanu

19 Nov, 2014 13:17

FOARTE BINE ! Cât mai multe semnături pentru lipsa lui de demnitate şi de caracter de a lui Măzăriche ăsta care a spus că pleacă precum şi alţii au spus. Bravo Alexandru respectele noastre !

Constanteanca

19 Nov, 2014 00:55

Pe cine vrea sa demita, 'saracule'?! Pe cel care a promis ca se va retrage daca iese Iohannis, care este anchetat de DNA! Care gandeste ca daca ies ' tot aia' , ancheta va continua si mai bine ma retrag' in glorie, cica....pe undeva prin Brazilia!?! Ce e asa greu?! Inainte sa acuzati aiurea si sa jigniti dezvoltati putin bun simt, daca se poate, si 'coloana vertebrala'.. Nu e vorba de bani, ci de principii..dar e greu de inteles. Bravo Alexandru Bajdechi, poti face si online petitia si posta pentru cine vrea sa semneze. Se vor gasi multi sustinatori.

fara nume

18 Nov, 2014 23:53

Sa vad eu cine o sa mai faca atatea ptr constanta ca mazare...locuinte sociale...asfalt...statiunea mamaia etc..o sa vina altul care o sa si fure si nu o sa mai faca nimic.

CETATEAN

18 Nov, 2014 09:13

ZIUA DE CONSTANTA SUNTETI PSDISTI???? DACA NU VE-TI POSTA COMENTATIU AZI SI ARDEALUL SI BANATUL SI OLTENIA VA VA DENIGRA. FITI IMPARTIALI.

CETATEAN

18 Nov, 2014 09:10

NU VAD COMENTARIU , ASA DE GREU VA MISCATI

CERNEA

18 Nov, 2014 09:09

constanteni intelectuali,sunteti romani de-ai nostri, sunteti frati de-ai nostri nu lasati ca victoria impotriva ciumei rosii sa se risipeasca tocmai intr-un asa loc frumos. RADU MAZARE TREBUIE GONIT. TREBUIE SA PLECE DIN POLITICA SI NU NUMAI ATAT TREBUIE SA STATIONEZE LA DNA. NU VA LASATI, VOM FI ALATURI DE VOI. SLUGILE LUI SIGUR VOR DORI SA VA IMPIEDICE SI PTR. ASTA NU TREBUIE SA VA LASATI INTIMIDATI.

Cristi

18 Nov, 2014 09:04

fratilor, nu sunt eu vreun fan inrait a lui Mazare, dar asta ce se tot baga in seama??. Dupa nume este machidon, eu nu am cunoscut nici un machidon avar dupa bani pana acum!!.

V

18 Nov, 2014 07:59

asteptam cu interes procesul din 4 dec.

Alex

17 Nov, 2014 22:52

pe cine vrei tu sa demiti saraculeeeee

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.