Stiri calde

Felicia Tăicuțu îi cere lui Nicuşor Daniel Constantinescu 100.000 de euro daune (video)Astăzi, la Tribunalul Constanţa are loc un nou termen în dosarul în care Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, este trimis în judecată, alături de Cristian Zgabercea şi de fundaţiile Thalia şi Fantasio.
 
Şedința de judecată este prezidată de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalul Constanţa.

La termenul de astăzi este prezentă şi Felicia Tăicuţu, parte vătămată în dosar. Judecatoarea Suciu le cere actele de identitate inculpaţilor. „Ce nu mă cunoașteți? Sau cum?”, a întrebat retoric şeful CJC.
 
Inculpații stau în faţa instanței în două grupuri: Cristian Bogdan Zgabercea lângă Felicia Tăicuţu şi Nicuşor Daniel Constantinescu lângă Oproiu.

Felicita Tăicuţu, fost director general al Direcţiei Generale Economico-Financiare din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa, vrea 5.000 de lei de la Nicuşor Daniel Constantinescu daune materiale şi 100.000 daune morale. 

Dosarul a fost amânat pentru data de 11 noiembrie 2015. Nicuşor Daniel Constantinescu spune că are dosar la Tribunalul București. Instanța a luat în considerare acest aspect şi a dat un nou termen: 2 decembrie. 

Şeful CJC a făcut o serie de declaraţii, manifestându-şi dezamăgirea faţă de Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalul Constanţa. „Mi-a cerut cartea de identitate, după ce este şi dosarul Centrului Militar Zonal de un an şi ceva de zile. Dânsa mi-a dat atâtea mandate de arestare, dânsa mă judecă şi în dosarul ăsta cu finanţările cluburilor sportive (...). Este o chestiune de onorabilitate, nu poţi să mă legitimezi după un an jumătate, după ce mi-ai dat atâtea mandate de arestare, după ce eu sunt o persoană publică cunoscută drept preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, indiferent ce circumstanţe procedurale invoci. Dacă ar fi să respectăm procedura, domnia sa nu ar avea ce căuta în această sală, pentru că nu poate fi şi judecător în celălalt dosar al Centrului Militar Zonal şi cel care mă arestează”, a declarat Nicuşor Daniel Constantinescu. 

Declaraţiile lui Nicuşor Daniel Constantinescu nu s-au oprit aici: „Dacă doamna judecătoare spune dacă mă duc la serviciu, adică la Consiliul Judeţean, şi iniţiez noi proiecte de hotărâre în interesul judeţului, pot face noi infracţiuni. (...) Dacă am ajuns aici este foarte grav şi foarte rău pentru democraţie”, a precizat şeful CJC. „Nu este vorba de mine ca persoană, eu pot să crăp în momentul ăsta, este vorba de democraţie”, a adăugat acesta.

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nicuşor Constantinescu, din nou amendat de judecători

03 Jun 2016 1652

DNA cere închisoare cu executare pentru şeful CJC Nicuşor plăteşte, dar nu recunoaşte faptele imputate de procurori (rechizitorii)

01 Oct 2015 2013

SC Mara Construct SRL versus Consiliul Judeţean Constanţa Atribuirea unui contract în valoare de peste 50 milioane de lei, contestată la CNSC

11 Jun 2014 3920

Cum explică Dănuţ Căpăţînă motivul pentru care Nicuşor Constantinescu s-a operat în SUA

15 Apr 2014 1831

Ce surpriză a pregătit Consiliul Judeţean Noi tarife de acces la Delfinariu, la Complexul Muzeal Adamclisi şi la alte obiective turistice (document)

15 Jul 2013 1720

Observator de Constanţa Alba neagra cu functia de primar la Mangalia

15 Nov 2011 748

Nicuşor, mulţumit de colaborarea cu Ministerul Turismului

12 Aug 2011 960