Astăzi Zi decisivă pentru Nicuşor Constantinescu şi Adrian Gâmbuţeanu

nicusor constantinescu propus la arestare
Ieri, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Nicuşor Daniel Constantinescu, în sarcina căruia s-au reţinut 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice şi 21 de infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor.
Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în perioada 2011 – 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa a refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituții.
În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi, care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.
Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei.
Inculpatului i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.

Şi Gâmbuţeanu este propus pentru arestare

Totodată, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupţie dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului Adrian George Gâmbuţeanu, director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa (RAJDP Constanţa), în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la 3 infracțiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice.
Din ordonanța de reţinere întocmită de procurori a rezultat că există date şi indicii temeinice potrivit cărora în perioada 2011 – 2013, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, şi Gâmbuţeanu Adrian George, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, au refuzat în mod repetat să pună la dispoziţia auditorilor Curţii de Conturi documentele şi informaţiile solicitate, împiedicând astfel efectuarea a 3 controale incluse în programul de activitate al acestei instituții.
În această modalitate, a fost tulburată grav activitatea Curţii de Conturi care s-a aflat în imposibilitatea de a-şi îndeplini principala atribuţie, respectiv verificarea modului în care au fost utilizate resursele financiare publice.
Totodată, a fost creat un folos necuvenit Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa, constând în faptul că activitatea sa a fost sustrasă verificării, în condiţiile în care fondurile de care a beneficiat RAJDP Constanţa din resursele publice în perioada supusă controlului au fost de peste 200 de milioane lei. Mai mult, există date că din aceste sume au fost efectuate plăţi nelegale, aspecte care impuneau lămuriri prin efectuarea controlului și care fac obiectul unui alt dosar penal aflat pe rolul DNA.
Inculpatului Gâmbuţeanu Adrian George i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală, urmând a fi prezentat, la data de 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pe o durată de 30 de zile.
adrian gambuteanu propus la arestare

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1653

SSC Farul. Varianta ideală pentru sâmbătă Victorie cu Metalul Buzău şi pas greşit al Progresului 1944 Spartac la Cernavodă

28 Apr 2018 4002

UPDATE Azi se decide libertatea lui Adrian Stan, fostul primar al localităţii Techirghiol (rechizitoriu)

30 Oct 2015 2133

Zi decisivă pentru procurorul-șef din DNA care l-a trimis în judecată pe Sorin Strutinsky (rechizitoriu+ referat arestare)

05 May 2015 1860

Zi decisivă pentru Theodor Nicolescu, Dan Şova şi Darius Vâlcov

25 Mar 2015 1597

UPDATE 1. Prelungirea mandatului de arest la domiciliu Zi decisivă pentru şeful suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (rechizitoriu)

19 Mar 2015 2164

Zi decisivă pentru Elena Udrea. Deputatul află astăzi dacă părăseşte arestul

05 Mar 2015 1428

UPDATE. Zi decisivă pentru Dan Voiculescu. Omul de afaceri rămâne în închisoare

06 Jan 2015 1925

Zi decisivă pentru afaceristul israelian Avraham Morgenstern (documente)

23 Dec 2014 1969

Libertatea lui Mircea Băsescu, decisă de judecătorul Dan Iulian Năstase

03 Oct 2014 1942

Zi decisivă pentru candidatul ACL Înalta Curte judecă recursul ANI în cazul Klaus Iohannis

30 Sep 2014 1660

Stan Mustaţă Zi decisivă pentru fostul judecător al dosarului retrocedărilor din Constanţa (rechizitoriu)

23 Jul 2014 2489

Chişinău-Publika.md Parlamentarii moldoveni decid asupra ratificării Acordului de Asociere cu UE

02 Jul 2014 1636