Stiri calde

Atenţie dacă circulaţi zilele acestea cu trenul. Va fi cod roşu de caniculă în mai multe judeţe. Trenurile vor circula cu viteză redusă

În condițiile avertizărilor “cod roșu” transmise de Administrația Națională de Meteorologie, la nivelul activității de Exploatare și Comercial CFR Călători, astăzi, 30 iunie 2017, s-a desfășurat o ședință operativă în vederea luării unor măsuri suplimentare de organizare, pentru această perioadă. Au fost stabilite următoarele:

În teritoriu, la nivelul Regionalelor de cale ferată sunt pregătite stocuri de apă în gări pentru călătorii aflați în trenurile cu situații deosebite. De asemenea, pentru personalul feroviar se asigură apă conform Contractului Colectiv de Muncă.

S-au luat decizii de asigurare a prezenței unor echipe de intervenție în Depouri și Revizii de Vagoane pentru verificări suplimentare a instalațiilor de climatizare, a condițiilor de confort și pentru evitarea defectărilor de natură tehnică în parcurs.

În contextul unor temperaturi ridicate şi disconfort termic accentuat, la temperaturi care depășesc 50 de grade Celsius la nivelul șinei, pot apărea situații neprevăzute și disfuncționalități.  Va fi asigurat personal de specialitate care să insoțească trenurile pe perioada caniculei pentru intervenții operative in situația funcționării defectuoase a echipamentelor de climatizare.
 
De asemenea, vor fi luate și măsuri operative, în funcție de evoluția activității din teren luându-se în calcul limitarea circulației unor trenuri.
 
Pentru derularea traficului în condiţii de siguranţă, CFR Infrastructură poate reduce viteza de circulație a trenurilor în anumite intervale orare, pe anumite porțiuni de cale ferată.

"Rugăm pasagerii ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre posibilele întârzieri ale trenurilor" - au transmis reprezentanţii CFR Călători.


Reducerea vitezei de circulaţie, limitări ale trenurilor în anumite intervale de timp și pe anumite rute, în care temperaturile depăşeşc limitele normale sunt măsuri obligatorii pentu siguranţa traficului feroviar, aplicate de majoritatea administraţiilor de cale ferată din lume, nu doar din România.
 
Recomandări pentru pasageri la călătoria cu trenul în condiții de caniculă
 
Pentru persoanele cu sensibilitate crescută la căldură sau care nu suportă temperaturile ridicate din cauza unor afecțiuni medicale, se recomandă: 
 
să aibă o sticlă cu apă;
să aibă medicația necesară în caz de nevoie;
dacă se simt rău în timpul călătoriei sau dacă observă că o persoană are nevoie de ajutor să anunțe  imediat  personalul de  tren.

INFO UTILE:
 
- 0219521 – info CFR;
 
- numerele de telefon de la stațiile CFR https://aplicatii.cfrcalatori.ro/images/pdf/informatiiutile/Informatii_telefonice_statiiCFR.pdf ;
 
- 021.319.0358 - Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti;
 
- https://www.facebook.com/CFRCalatori.ro/
 
- https://www.facebook.com/cfrinfrastructura/
 
- în pagina TRENUL MEU (http://www.cfr.ro/index.php/cauta-tren), introduceţi numărul trenului în căsuţa indicată şi click pe Informații tren. Obtineţi informaţii în timp real despre opriri, întârzieri, minutele de staţionare în următoarea gară şi timpul estimat de sosire.
 
- înainte de plecarea la drum informați-vă telefonic pentru date actualizate despre mersul trenului cu care intenționați să călătoriți sau verificați tabelele de sosire/plecare, actualizate din minut în minut pe site-ul www.cfr.ro, pagina CAMERE WEB.
 
RESTITUIRE contravaloare bilete:
 
Pasagerii care și-au cumpărat bilete/abonamente şi nu pot să efectueze călătoria în situații de forță majoră, vor primi, la cerere, contravaloarea pentru parcursul neefectuat, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare. Mai multe detalii despre condiţiile de restituire a tarifelor de transport sunt disponibile pe www.cfrcalatori.ro la secțiunea Tarife în țară.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Județul Constanța rămâne sub cod portocaliu de caniculă. Două județe vor fi mâine sub cod roșu

05 Aug 2017 1624

Alerta meteo. Ţara arde. Cod Roşu în vest. Cod Portocaliu în est. Cât durează. Care vor fi maximele

03 Aug 2017 1327

Mai multe judeţe din ţară sunt sub cod roşu de caniculă. Constanţa este sub cod portocaliu de caniculă. Ce spune prognoza meteorologilor pentru zilele următoare (galerie foto)

01 Jul 2017 2339

Spectacol oferit de pescăruşi pe plaja din Mamaia (galerie foto+video)

01 Jul 2017 1182

Revista presei locale

01 Jul 2017 1893

MAE- Atenţionare de călătorie în Croaţia. Cod roşu de caniculă!

12 Jul 2016 833

Ceva ce n-am mai auzit. Avertismentul doctorului Tudor Ciuhodaru Atenţie. E cod roşu de epuizare termică

22 Jun 2016 3168

Atenţionare MAE Ungaria se topeşte sub cod roşu

08 Aug 2015 903

Avertizare MAE - În Ungaria au fost emise atenţionări de cod roşu şi portocaliu de caniculă

06 Aug 2015 920

Temperaturi chiar și de 40 de grade Celsius! România, sub ameninţarea codului roşu de caniculă

07 Jul 2015 1093

Este grav ANM nu exclude emitera codului roşu de caniculă pentru mâine

06 Jul 2015 1116

Cod roșu de caniculă în Europa. În România, cod galben

06 Jul 2015 946