Atenție, șoferi! Poliția va ştii dacă aţi provocat un accident! Şi când te gândeşti că de vină e telefonul...

Toată lumea folosește telefonul mobil pentru convorbiri, instantanee fotografice, mesaje rapide, filmulețe, plăți de facturi, transport cu mijloacele de transport în comun (la noi încă nu a fost implementat, deocamdată). Deci, cum spuneam, folosim telefonul mobil în diverse scopuri. Este periculos însă când îl folosești atunci când ești la volan. Legislația interzice clar vorbitul la telefon fără un set handsfree, iar trimiterea de SMS-uri încalcă până și regulile de bun simț, însă asta nu îi oprește pe unii șoferi.
 
Amenzile la noi, pentru șoferii care vorbesc la telefon, sunt de numai 300 de lei. Trebuie să recunoaștem că prețul este unul mult prea mic dacă ne gândim la numărul accidentelor provocate de neatenția la volan.
 
Ei bine, un nou dispozitiv i-ar putea descuraja definitiv pe șoferi să mai folosească smartphone-urile în timp ce conduc și, în același timp, i-ar putea ajuta pe polițiști să stabilească mai ușor exact cauzele unor accidente. Dispozitivul este făcut de compania israeliană Cellebrite, aceeași care a ajutat FBI-ul să decripteze iPhone-ul teororistului din San Bernadino, scrie Playtech.ro.
 
Numit de presa din străinătate ”textalyzer” (n.red. – după ”breathalyzer” – alcooltest), dispozitivul ar putea detecta dacă un șofer a folosit telefonul înainte sau în timpul producerii unui accident.
 
Cei care se tem de siguranța datelor lor trebuie să știe că acest ”textalyzer” nu le va invada intimitatea. Mai exact, dispozitivul creat de compania israeliană ar fi capabil doar să afle dacă șoferul a folosit telefonul, nu și ce făcea pe el mai exact, acele date fiind disponibile numai după ce polițiștii ar obține un mandat.
 
New York este primul oraș în care ar putea fi folosit acest dispozitiv și se lucrează deja la modificarea legislației, astfel încât șoferii să fie obligați să își dea telefonul la control după ce au fost implicați într-un accident. Dacă vor refuza, atunci conducătorii auto ar putea rămâne fără permis.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trafic îngreunat pe Autostrada A2 București - Constanța!

25 Apr 2024 430

Curtea de Apel Constanța, motivare importantă în cazul tragediei de la 2 Mai! „Nu rezultă suspiciuni care ar putea pune sub semnul îndoielii imparțialitatea şi obiectivitatea judecătorilor de la Mangalia“

25 Apr 2024 634

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe centura București

25 Apr 2024 229

Un copil a fost lovit de mașină în municipiul Constanța

25 Apr 2024 649

Accident rutier la ieșirea din Gălbiori, județul Constanța. Un tir încărcat cu piatră s-a răsturnat!(Galerie FOTO)

25 Apr 2024 653

Accident rutier în stațiunea Mamaia! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

24 Apr 2024 623

Motivare CSM Consiliul Superior al Magistraturii respinge cererea de suspendare din magistratură a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuța (MINUTA)

24 Apr 2024 804

IGPR InfotraficTrafic restricționat pe DN 6 Craiova-Strehaia,

24 Apr 2024 295

Năvodari Oficial de la IPJ, în legătură cu evenimentul rutier în care a fost implicat un copil de 8 ani

23 Apr 2024 585

Inspecția Judiciară propune suspendarea din funcție a judecătoarei Popoviciu Ancuța, de la Mangalia! Totul s-ar putea decide azi la CSM!

23 Apr 2024 558

UPDATE Năvodari Accident rutier - copil aflat pe bicicletă, rănit

23 Apr 2024 944

IPJ Constanța mută Poliția din Vama Veche, din container, într-o clădire a Gărzii de Coastă! Urmează reparații generale (FOTO+VIDEO)

22 Apr 2024 865

IGPR Infotrafic Circulație îngreunată pe DN 2

22 Apr 2024 250

Accident rutier în zona Taberei Năvodari! Două autoturisme, implicate (GALERIE FOTO)

21 Apr 2024 841

„Suntem cu 2 Mai puțini“ Manifest organizat în Piața Ovidiu din Constanța în memoria celor doi tineri uciși în tragicul accident de la 2 Mai (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 954