Atenționare de călătorie în Peru. Precipitații abundente, inundații, torente și alunecări de teren

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Peru că, din cauza cantităților masive de precipitații înregistrate în ultimele zile, Guvernul Republicii Peru a decretat stare de urgență pe o perioadă de 60 de zile în regiunile Arequipa și Huanuco, iar aceste regiuni se confruntă și cu inundații, torente și alunecări de teren.

În regiunea Lambayeque au fost raportate multiple cazuri de febră Dengue, motiv pentru care se recomandă evitarea completă a regiunii, precum și vaccinarea de urgență a cetățenilor români care se află sau tranzitează această regiune. Cetățenii români care își au reședința sau domiciliază în aceste trei regiuni menționate sunt rugați să urmărească și să respecte instrucțiunile și sfaturile autorităților locale.

Serviciul Național de Meteorologie și Hidrologie din Peru (Senamhi) a emis, pentru perioada 04 – 07 martie 2019, alertă de precipitații în cantități ce variază între moderat și intensiv, însoțite de descărcări electrice și rafale de vânt în zonele montane, precum și inundații pentru departamentele: Ancash, Apurimac, Arequipa, Ayacucho, Cajamarca, Cusco, Huancavelica, Huanuco, Ica, Junin, La Libertad, Lima, Moquegua, Pasco, Puno și Tacna. În perioada sezonului ploios din Peru (care se întinde până în lunile aprilie - mai 2019), se recomandă consultarea paginii de Internet https://www.senamhi.gob.pe cu privire la obţinerea informaţiilor actualizate pentru starea vremii.

Totodată, se recomandă consultarea agențiilor de turism cu privire la situația din regiunea pentru care se achiziționează pachetele turistice.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon ale Ambasadei României la Lima: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul telefonului de permanență al misiunii diplomatice a României în Peru: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferentcampaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Atenționare de călătorie pentru Franța! Anunțul MAE

24 Apr 2024 366

Anunț important pentru călătorii în Grecia. Ce trebuie să știe românii care merg acolo

16 Apr 2024 525

Alertă de călătorie în Israel, Palestina, Liban și Iran. Anunțul MAE

12 Apr 2024 574

Alertă de călătorie în Grecia! Risc ridicat de incendii forestiere

07 Apr 2024 586

UPDATE Călătorie cu peripeții pe podul Brăila - Tulcea. Un șofer merge pe contrasens! (FOTO+VIDEO)

07 Apr 2024 910

Trenul internaţional ''România'' va circula zilnic între Bucureşti şi Istanbul/Halkali, Varna, Sofia şi retur. Iată de când

02 Apr 2024 2472

MAE Atenţionare de călătorie în Ungaria! Restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj

28 Mar 2024 451

Atenționare de călătorie pentru Belgia! Ce trebuie să știe românii care merg aici

25 Mar 2024 661

Atenționare de călătorie emisă de MAE pentru Franța Ridicarea planului „Vigipirate” la nivelul cel mai înalt - „urgență atentat”

25 Mar 2024 512

Atenţionare de călătorie în Germania! Greve ale însoțitorilor de bord ai companiei de zbor Lufthansa

11 Mar 2024 865

MAE Atenționare de călătorie în Polonia din cauza protestelor fermierilor

28 Feb 2024 574

MAE Atenţionare de călătorie pentru Republica Elenă. Ce trebuie să știe cei care merg acolo

27 Feb 2024 637

Atenţionare de călătorie în Portugalia - cod roșu pentru valuri înalte și vânt!

22 Feb 2024 653

Atenţionare de călătorie în Belgia! Greva personalului companiei Brussels Airlines

22 Feb 2024 658

MAE Atenționare de călătorie pentru Germania - greva personalului de la sol al companiei Lufthansa

19 Feb 2024 605