Au fost stabilite unele măsuri privind salariile prefecţilor şi subprefecţilor


prefecti si subprefecti salariiVineri a fost publicat, în Monitorul Oficial, Partea I nr. 423, Ordinul nr. 84/2014 privind unele măsuri pentru stabilirea drepturilor salariale ale prefecţilor şi subprefecţilor ca urmare a unei adrese a Agenţiei Naţionale de Integritate din 15 mai 2014.
În acest sens s-a stabilit că drepturile salariale ale persoanelor care ocupă, în condiţiile legii, funcţia publică de prefect sau subprefect se stabilesc prin act administrativ emis de ministrul afacerilor interne.
Actul administrativ se emite în maximum 15 zile de la data ocupării, în condiţiile legii, a funcţiei publice de prefect sau subprefect.
Proiectele actelor administrative se elaborează de către Direcţia generală management resurse umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, pe baza documentelor comunicate de către instituţiile prefectului şi, după caz, solicitate de către structurile de specialitate din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.
Drepturile salariale ale persoanelor care ocupă funcţia publică de prefect sau subprefect stabilite, la data intrării în vigoare a ordinului amintit, în alte condiţii decât prin act administrativ emis de ministrul afacerilor interne se stabilesc în conformitate cu prevederile prezentului ordin, în condiţiile legii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prefectul județului Constanța, Silviu Coșa, mesaj pentru copii și părinți de 1 iunie

01 Jun 2023 920

Minerii protestează înainte de sărbători

19 Dec 2015 1658