Azi încep alegerile Google a creat un Doodle special pentru Europarlamentare 2014

Olanda şi Marea Britanie sunt statele membre care deschid astăzi,  22 mai, sesiunea alegerilor europarlamentare 2014, când alegătorii sunt chemaţi la urme ca să aleagă eurodeputaţii de la Bruxelles pentru următorii cinci ani.
Cele două state au înregistrat cotele cele mai mari de euroscepticism în ultimul an, fapt ce creează îngrijorări cu privire la componenţa viitorului Parlament European.
Alegătorii din Olanda vor vota pentru ocuparea celor 26 de locuri deţinute în cadrul Parlamentuli European, în timp ce britanicii vor alege 73 de eurodeputaţi.
Special pentru prima zi a alegerilor europarlamentare Google a creat un Doodle special.

Alegerile europene din 2014

Alegerile europene din mai 2014 vor oferi alegătorilor șansa de a influența viitoarea orientare politică a Uniunii Europene atunci când îi vor vota pe cei 751 de deputați în Parlamentul European, care le vor reprezenta interesele în următorii cinci ani.

Când au loc alegerile?

Fiecare stat membru are propriile legi electorale și fiecare decide data la care cetățenii săi se vor prezenta la vot, în timpul perioadei de patru zile dedicate alegerilor, respectiv 22 - 25 mai 2014. Alegătorii români se vor prezenta la urne la data de 25 mai pentru a-i alege pe cei 32 de deputați români în Parlamentul European. Rezultatele din toate cele 28 de state membre vor fi anunțate în seara zilei de duminică, 25 mai.

Câți deputați vor fi aleși?

De la aderarea Croației la Uniunea Europeană, în iulie 2013, Parlamentul European numără 766 de deputați. Cu toate acestea, numărul deputaților a fost redus la 751 pentru alegerile din 2014 și va rămâne constant în viitor. Acești deputați vor reprezenta peste 500 de milioane de cetățeni din 28 de state membre.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Google a creat un Doodle special Alegeri Europarlamentare 2014 în România

25 May 2014 2612