Bingo România, chemată în judecată de un bărbat din Constanţa

Pe rolul Secţiei civile a Judecătoriei Constanţa a fost înregistrat un dosar în care SC Advanced Bingo System SRL şi Agenţia de Bingo România au calitate de pârâte. Conform portalului instanţelor de judecată, Dumitru Vârlan este reclamant, iar obiectul dosarului îl constituie pretenţii într-o acţiune în răspundere contractuală.
 
Conform bloguluilouie.blogspot.ro, Dumitru Vârlan, din Constanţa a câştigat, pe 9 februarie 2014, 65.000 de lei la premiile telefonice ale Bingo România. Probabil că omul nu şi-a primit banii.
 
- La finalul anului 2013, "Advanced Bingo System" SRL Ciofliceni, organizatorul jocului "Bingo România", înregistra obligaţii restante la bugetele de stat în valoare de 1,68 milioane lei, din care 3,39 miliarde lei vechi reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă, conform http://antitepari.ro.
 
- Faţă de 30 septembrie 2013, datoriile către bugetele de stat au crescut de 3,74 ori; Fiscul poate stopa această eludare a taxelor prin suspendarea licenţei, ca în cazul primei ediţii "Super Bingo Metropolis"
 
- "Advanced Bingo System" SRL este administrată de macedoneanul Dimche Karakabakov, iar ca asociat majoritar figurează un off-shore din Cipru, reprezentat tot de Karakabakov; firma cu sediul social în satul Ciofliceni a refuzat la plată 29 de bilete la ordin, în valoare totală de peste 4 miliarde lei vechi
 
După ţeapa "100% adevărat" (găzduită de OTV-ul lui Dan Diaconescu), după ţeapa "Super Bingo Metropolis" - prima ediţie (prezentată de Antena 1) şi după alte şi alte concursuri/jocuri care s-au soldat cu îmbogăţirea unor şmecheri şi înşelarea a zeci sau sute de mii de participanţi, plus statul român, o altă iluzie a câştigului peste noapte are şanse mari să se risipească. Desigur, cu aceleaşi efecte: câştigători fără premii, taxe neachitate la bugetele de stat şi parteneri de afaceri ţepuiţi.
 
Este vorba despre "Bingo România", mai exact despre organizatorul acestui joc (de noroc), SC "Advanced Bingo System" SRL (J23/606/2012, CUI 29892323), societate cu sediul social în sat Ciofliceni, comuna Snagov, Şos. Ciofliceni nr.185, camera 110, judeţul Ilfov.
 

Datorii la stat şi stopaj la sursă

 
Această firmă figurează pe site-ul ANAF cu obligaţii restante la bugetele de stat în valoare totală de 1.683.163 lei, din care 339.472 lei reprezintă evaziune fiscală prin stopaj la sursă. Repartizarea acestor datorii (valabile la 31 decembrie 2013) este următoarea:
 

Bugetul de stat = 1.034.101 lei, din care 254.736 lei reprezintă "impozit pe venit din salarii"
Bugetul asigurărilor sociale de stat = 478.221 lei, din care 46.325 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări sociale reţinută de la angajaţi"
Bugetul asigurărilor pentru şomaj = 12.748 lei, din care 2.569 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj reţinută de la angajaţi"

Bugetul asigurărilor de sănătate =  158.093 lei, din care 35.842 lei reprezintă "contribuţia individuală de asigurări de sănătate reţinută de la angajaţi".
Demn de remarcat este faptul că datoriile "Advanced Bingo System" SRL au crescut de 3,74 ori în ultimele 3 luni ale anului, valoarea obligaţiilor restante către bugetele de stat la 30 septembrie 2013 fiind de 405.730 lei, din care 130.994 lei reprezenta stopajul la sursă. În condiţiile în care firma încasează banii în avans (pe cartoanele vândute) şi nu are problemele specifice unei firme de producţie, rezultă că, de fapt, neachitarea taxelor la stat este intenţionată şi nu are drept cauză un impas/blocaj financiar.
 

Fiscul poate stopa golănia prin două metode

 
Conform legislaţiei în vigoare, un creditor poate solicita deschiderea procedurii de insolvenţă împotriva unui debitor dacă are de recuperat minim 45.000 lei. Fiscul are de recuperat de la "Advanced Bingo System" SRL o sumă de 37,4 ori mai mare decât pragul minim prevăzut de lege. În condiţiile în care suma datorată a crescut vertiginos, rezultă că sunt şanse mari ca şi celelalte condiţii necesare declanşării insolvenţei să fie îndeplinite.
 
O a doua cale de stopare a ţepei "Bingo România" este suspendarea licenţei tocmai pe motiv de neplată a obligaţiilor bugetare, aşa cum s-a întâmplat în cazul primei ediţii "Super Bingo Metropolis". Este drept că în cazul acesta statul a aşteptat ca datoriile să depăşească un milion de euro, dar poate că între timp s-a deşteptat şi nu mai lasă infractorii/evazioniştii să adune milioane de euro din astfel de fraude.
 

Şi partenerii de afaceri sunt ţepuiţi

 
La sfârşitul lunii ianuarie 2014, "Advanced Bingo System" SRL figura în evidenţele CIP (Centrala Incidentelor de Plăţi) cu 29 de bilete la ordin refuzate la plată, în valoare totală de 410.727,82 lei. Altfel spus, firma cu sediul în satul Ciofliceni nu a achitat la termenele asumate peste 4,1 miliarde lei vechi.
 
Ca urmare a acestui comportament faţă de partenerii de afaceri, au început să apară procesele (de executare silită, somaţie de plată) în care "Advanced Bingo System" SRL figurează ca debitor, acestea adăugându-se altor câteva zeci în care organizatorul "Bingo România" se "războieşte" cu Protecţia Consumatorilor sau cu Inspectorate de Poliţie din mai multe judeţe ale ţării. 
 

Prinde macedoneanul, scoate-i ochii!

 
În cazul în care "Bingo România" va proceda la fel ca şi "predecesorii", statul român şi ceilalţi ţepuiţi vor avea şanse minime de a mai trage pe cineva la răspundere, firma organizatoare având ca asociat majoritar un off-shore din Cipru, iar ca administrator un cetăţean macedonean.
 
Interesant este faptul că macedoneanul Dimche Karakabakov mai este implicat într-o firmă din România - "Asasa Rent Group" Bucureşti (J40/11176/2012; CUI 30726952). La această societate, înfiinţată tot în 2012 şi având ca asociat majoritar un off-shore cu legături în zona pariurilor din România, Dimche Karakabakov este doar administrator. În 2012, "Asasa Rent Group" a raportat pierderi de 287.137 lei şi datorii totale de 1.519.741 lei.
 
Sursa: http://antitepari.ro
Sursa foto: bloguluilouie.blogspot.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.