Călăuzele georgiene ale grupului de 52 de migranţi, prezentate azi Tribunalului Constanţa

Merab Vahk Tagidze şi Resan Bork Vadze, cetăţeni georgieni, ambii de 29 de ani, suspectaţi a fi călăuzele grupului de 52 de migranţi depistaţi în urmă cu două zile pe o ambarcaţiune din apele româneşti ale Mării Negre, vor fi prezentaţi, astăzi, instanţei, cu propunere de arestare preventivă.
 
O ambarcaţiune cu 54 de migranţi a fost depistată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în apele româneşti ale Mării Negre, în zona localităţii Vama Veche. În urma audierilor desfăşurate ieri, s-a stabilit că în grup se aflau 44 de afgani, 5 iranieni şi trei pachistanezi. Potrivit purtătorului de cuvânt al Gărzii  de Coastă, agent principal de poliţie Marius Niculescu, toţi cei 52 de migranţi au cerut azil politic pe teritoriul României. Întregul grup de migranţi din Orientul Mijlociu a intrat în custodia a Inspectoratului General pentru Imigrări şi au fost transportaţi, ieri după amiază la centrul pentru migranţi de la Galaţi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Halucinant. Barca grupului de migranţi însoţită de trei delfini către ţărmul românesc. Filmare de la migranţi (galerie foto+video)

21 Sep 2017 5622

37 de migranţi descoperiţi într-o ambarcaţiune în apropierea ţărmului românesc al Mării Negre

03 Jun 2014 2112