Stiri calde

Campanie electorală, lipsită de evenimente neplăcute, la Constanţa

În judeţul Constanţa, din punctul de vedere al poliţiştilor, prima jumătate a campaniei electorale s-a derulat fără a fi înregistrate evenimente deosebite. Cele mai frecvente sesizări au fost referitoare la afişajul electoral.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa înregistrează şi verifică fiecare semnalare privind posibile încălcări ale legislaţiei electorale, venite atât din partea competitorilor politici, cât şi din partea cetăţenilor.

În primele două săptămâni ale campaniei electorale pentru alegerile parlamentare, IPJ Constanţa a înregistrat doar trei sesizări referitoare la posibile încălcări ale legii, dintre care două în mediul rural şi un eveniment în mediul urban.

La data de 13 noiembrie, poliţiştii din Tichileşti au fost sesizaţi, prin două plângeri, despre faptul că autori necunoscuţi au sustras două bannere ale unor candidaţi la alegerile pentru Parlamentul României, montate pe DJ 223.

Poliţiştii au identificat un suspect, în persoana lui Ionuţ P. (24 ani), din Tichileşti şi au recuperat în totalitate prejudiciul. În prezent, bărbatul este cercetat în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de furt.

De asemenea, în data de 19 noiembrie, poliţiştii din municipiul Constanţa au fost sesizaţi că mai multe afişe electorale ale unui candidat la alegerile pentru Parlamentul României au fost acoperite cu afişe ale altor candidaţi. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru identificarea şi sancţionarea autorilor.

La data de 16 noiembrie, a fost lansată la nivelul judeţului Constanţa campania Ministerului Administraţiei şi Internelor pentru informarea cetăţenilor privind legislaţia electorală în vigoare „Tu decizi ! Votează legal!".

Până în prezent, în întreg judeţul Constanţa au fost distribuite peste 2.000 de afişe cu mesajul campaniei către instituţiile partenere şi 11.800 de pliante, care au fost înmânate cetăţenilor în activităţile specifice, populaţia fiind sfătuită să voteze legal, să fie responsabilă cu privire la exercitarea dreptului de vot şi să nu se lase influenţată de mita electorală indiferent de formele ei de manifestare.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Acţiune tematică a poliţiştilor locali pentru identificarea conducătorilor auto care staţionează în zone interzise

17 May 2019 325

Poliţiştii au solicitat intervenţia S.A.S. Galaţi A aruncat cu pietre în vecini şi în oamenii legii

16 May 2019 306

Sediul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa va fi reabilitat

16 May 2019 847

În Valu lui Traian şi Constanţa S-au ales cu dosare penale pentru neregulile săvârşite la volan

15 May 2019 324

Poliţiştii susţin activități informativ-preventive în rândul elevilor

15 May 2019 282

Este oficial! Se interzice utilizarea dispozitivelor radar din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile

14 May 2019 379

Un taximetrist a contestat amenda primită pentru că a trecut pe roşu. Ce a decis Judecătoria Constanţa

14 May 2019 636

Un bărbat din Brăila a parcat în staţia RATC de pe strada Suceava din municipiul Constanţa

13 May 2019 315

În ultimele ore Numeroşi şoferi prinşi pe picior greşit de poliţiştii de la Rutieră

13 May 2019 288

Judeţul Constanţa Acțiune de verificare a branșamentelor la rețeaua electrică. Ce au descoperit poliţiştii

09 May 2019 412

Ministerul Afacerilor Interne a făcut publice locurile pentru admitere la Academia de Poliţie şi şcolile de agenţi şi subofiţeri

08 May 2019 797

Polițiștii au desfășurat anul acesta mii de acțiuni pentru protejarea fondului forestier. Au fost aplicate mai multe amenzi (galerie foto)

04 May 2019 322

Tânăr din Murfatlar, găsit decedat în Canalul Dunăre Marea Neagră. Victima ar fi un militar dat dispărut de aproximativ o săptămână

02 May 2019 3029

Autospecială de poliție în misiune, implicată într-un accident rutier. O femeie a fost rănită

02 May 2019 430

IPJ Constanţa cumpără echipamente pentru criminalişti. De ce se consideră că au nevoie

02 May 2019 398