Stiri calde

Ce mesaj a transmis ministrul Sănătății Sorina Pintea de Ziua Națională a Ambulanței

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat, sâmbătă, la Alba Iulia, la manifestările organizate de Ziua Naţională a Ambulanţei, la care au fost prezenţi sute de angajaţi ai tuturor serviciilor judeţene de specialitate, pe care i-a asigurat de întreg sprijinul său, conform Agerpres.ro.
 

"Astăzi vă vorbeşte omul Sorina Pintea şi se înclină în faţa dăruirii, în faţa profesionalismului vostru, în faţa sacrificiului pe care îl faceţi zi de zi, pentru că voi nu aveţi voie să greşiţi. Voi sunteţi în prima linie. Voi sunteţi primii care suferă şi ştiu că o faceţi. La mulţi ani, Ambulanţă! (...). Vreau să le mulţumesc şi celor de la SMURD, colegii şi prietenii voştri. În omul Sorina Pintea şi ministrul aveţi un foarte mare sprijin. Mă înclin", a transmis Pintea.

 
Ea a declarat că, în momentul în care se va finaliza achiziţia de noi ambulanţe, se va completa şi numărul echipajelor. "Până atunci, orice post vacant în Serviciul de Ambulanţă poate fi deblocat prin memorandum imediat. Deci nu există problema aceasta, mai ales că ele au fost şi bugetate, dacă s-au vacantat anul acesta", a explicat Sorina Pintea.
 
Ministrul Sănătăţii a mulţumit şi celor 3.000 de voluntari din programul "Există un erou în fiecare dintre voi", menţionând că acesta ar putea fi extins.
 

Şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a subliniat că sistemul de urgenţă fără voluntari nu este acelaşi. "Voluntarii aduc o valoare în plus. Voluntarii aduc o empatie în plus, o pepinieră din care putem, în viitor, să recrutăm în rândul serviciilor noastre", a afirmat Arafat.

 
Împlinirea a 112 de ani de activitate a serviciilor de ambulanţă din România a fost marcată prin organizarea, la Alba Iulia, a unor festivităţi la care au fost prezenţi toţi managerii serviciilor judeţene, însoţiţi de echipaje din subordine.
 
Ziua Naţională a Ambulanţei din România este marcată în mod oficial din 2015. Festivităţile de la Alba Iulia au fost organizate de Federaţia Naţională Sindicală "Ambulanţa" din România şi Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România.
 
Prima ambulanţă, o trăsură cu cai, a circulat în Bucureşti în 28 iulie 1906, cu un echipaj instruit de Nicolae Minovici, întemeietorul Societăţii de Salvare, prima înfiinţată în Balcani, după modelul celei vieneze.

Sursa: Agerpres.ro.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bugetul alocat Sănătății va permite îmbunătățirea seviciilor medicale acordate pacienților

23 Feb 2019 396

Ministrul Sănătății a solicitat spitalelor aflate în subordine situaţia contractelor de voluntariat. De la câte unități sanitare a priomit răspuns

19 Feb 2019 348

Noi acuzații în sănătate Reacția ministrului Sănătății în scandalul falșilor fizicieni medicali

13 Feb 2019 413

Ministrul Sănătății anunță schimbări în funcționarea cabinetelor medicilor esteticieni

11 Feb 2019 471

Ministrul Sorina Pintea Programul de sănătate pentru vitamina D, propunerea Comisiei naţionale de endocrinologie

11 Feb 2019 867

Ample verificări demarate în cazul falsului medic italian. Suspectul ar avea și o poliță de malpraxis

06 Feb 2019 349

Anunț important al ministrului Sănătății, Sorina Pintea în legătură cu apa potabilă furnizată locuitorilor din București

04 Feb 2019 324

Epidemie de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 70

03 Feb 2019 735

Epidemie de gripă în România. Numărul deceselor a ajuns la 68

02 Feb 2019 440

Editorial Oficial, este epidemie de gripă în România. Patru decese la Constanţa. Cum ne protejăm?

31 Jan 2019 959

Ecaterina Andronescu "În școli se pot suspenda cursurile, Inspectoratul decide împreună cu Direcția Sanitară"

30 Jan 2019 504

Epidemie de gripă în România. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea "S-a înregistrat a treia săptămână cu caracter epidemic în România"

30 Jan 2019 820

Mai multe spitale din România nu raportează cazurile de gripă la Ministerul Sănătății. Ce a declarat ministrul Sorina Pintea

29 Jan 2019 279

Va fi sau nu declarată epidemie de gripă? Ministrul Sănătății așteaptă rezultatele exacte privind numărul cazurilor de gripă de la Institutul Naţional de Sănătate Publică

29 Jan 2019 469

Sorina Pintea, anunț cu privire la gripă ”Marți decidem dacă vom declara epidemie de gripă”

27 Jan 2019 477