Stiri calde

Ce mesaj a transmis Viorica Dăncilă, cu ocazia Zilei Veteranilor

Premierul Viorica Dăncilă și-a exprimat recunoștința față de veteranii români, și a menționat că se simte mândră că face parte din poporul cu astfel de eroi.

" În această zi cu încărcătură simbolică, ne cinstim eroii, care au rescris istoria României și au pus sacrificiul personal în slujba binelui națiunii.

În urmă cu 100 de ani,  la 11 Noiembrie 1918, ora 11, se semna Armistițiul între Puterile Antantei și Germania, act care punea capăt Primului Război Mondial. Sacrificiul ostașilor români a făcut posibilă Marea Unire de la 1 Decembrie 1918, obiectiv național care a schimbat istoria țării noastre. Peste puțin timp vom sărbători Centenarul Marii Uniri. Întreaga noastră recunoștință eroilor care au contribuit la clădirea României Mari!

Gândurile noastre de considerație se îndreaptă, de asemenea, către veteranii celui de-Al Doilea Război Mondial, care au apărat cu patriotism, bărbăție și mult curaj valorile și interesele naționale. 

Tot astăzi îi cinstim pe militarii români prezenți în ultimii ani în teatrele de operații internaționale, sub mandat NATO, ONU, OSCE sau UE.Este noua generație de învingători. Au avut și au un rol important în menținerea păcii și securității în zone de conflict, recunoscut de partenerii externi, au sprijinit populațiile locale să îşi ia soarta în propriile mâini și să aibă o viață mai bună, au consolidat încrederea aliaților în România și au adus mult prestigiu țării noastre - de asemenea, cu sacrificii din partea lor și a familiilor. Ne gândim astăzi cu multă compasiune la familiile care au pierdut în misiuni fiul, soțul, tatăl sau pe cineva drag.

Omagiul nostru celor 29 de eroi care au dovedit sacrificiul suprem. Celor răniți în misiuni, le dorim putere și sănătate, iar celor aflați în teatrele de operații, să se întoarcă cu bine acasă!

În numele meu și al Guvernului României, îmi exprim recunoștința față de veteranii români! Sunt mândră că fac parte din poporul cu astfel de eroi ! La mulți ani, România", a declarat Viorica Dăncilă. 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Prim-ministrul Viorica Dăncilă, vizită de lucru în Brașov

19 May 2019 257

Premierul Viorica Dăncilă „Trebuie să găsim pârghii care să compenseze financiar costurile foarte ridicate ale certificatelor de CO2”

18 May 2019 366

Premierul Viorica Dăncilă „Vom avea o şedinţă a Comitetului Executiv şi vom lua decizii în ceea ce priveşte remanierea”

16 May 2019 246

Premierul îi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să ceară aderarea României la Schengen

08 May 2019 296

Premierul Viorica Dăncilă „Deblocăm lucrările pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța”

08 May 2019 521

Viorica Dăncilă, prezentă la prima reuniune a comisiei pentru Programul „gROwth - Investim în copii, investim în viitor”

07 May 2019 300

Ordonanţa de urgenţă privind referendumul va fi adoptată în şedinţa de Guvern de miercuri

07 May 2019 300

Viorica Dăncilă, mesaj pentru comunitatea musulmană din România cu ocazia începerii lunii postului Ramadan

06 May 2019 299

Premierul Viorica Dăncilă „Nu sunt supărată că nu am fost invitată la Summit-ul de la Sibiu. Eu sper să iasă cât mai bine”

04 May 2019 412

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj cu ocazia Zilei Mondiale a Libertății Presei. „Jurnaliștii au un rol esențial în evoluția societății moderne”

03 May 2019 266

Viorica Dăncilă a participat la Marșul Internațional al Vieții, în Polonia

02 May 2019 317

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că o şedinţă comună a guvernelor României şi Israelului va avea loc "în viitorul apropiat"

01 May 2019 297

Premierul României, Viorica Dăncilă, s-a întâlnit cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki

01 May 2019 291

Premierul Viorica Dăncilă a participat la reuniunea șefilor de Guvern ai statelor din Europa Centrală și de Est

01 May 2019 290

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă,în vizită oficială în Polonia

30 Apr 2019 307