Ce spun reprezentanţii ISU Dobrogea despre misiunea de salvare de pe lacul Siutghiol

Trei Bărbaţi au fost căutaţi frenetic în această seară pe în apele lacului Siutghiol din staţiunea Mamaia. O femeie anunţase că îi văzuse pe aceştia căzând în apă. La final, sa dovedit că bărbaţii au ieşit singuri la mal. În acest sens, reprezentanţii ISU Dobrogea, ne-au transmis un comunicat referitor la intervenţia şi misiunea de salvare la locul incidentului amintit.
 
„Operațiunea de căutare-salvare desfășurată pe Lacul Siutghiol a fost sistată după identificarea și audierea a trei bărbați care au recunoscut că se aflau pe lac la momentul în care s-a primit apelul la 112 și au fugit după sosirea primelor echipaje ISU. Decizia de sistare a misiunii a fost luată de șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” al judeţului Constanța, în calitate de șef al intervenției. Acțiunea de căutare-salvare  a fost demarată imediat după primirea unui apel la 112 prin care o femeie anunța că trei bărbați au căzut în Lacul Siutghiol. Operațiunea a fost coordonată de Centrul Național de Coordonare Integrată a Intervențiilor de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, fiind implicate efective și mijloace de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Constanța, Poliția de Frontieră, Serviciul Județean de Ambulanță și de la Ministerul Apărării Naționale. Totodată, a fost implicat un elicopter al unei companii private, care a survolat lacul şi un elicopter Puma Naval, care aparţine Ministerului Apărării Naţionale.”, se arată în comunicatul remis astăzi redacţiei.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ovidiu Tânărul căutat de salvatori în Lacul Siutghiol, recuperat și declarat decedat

09 Jun 2021 2704

UPDATE. Operaţiunile au fost sistate. Bărbaţii au ieşit singuri la mal Persoane căzute în lacul Siutghiol, în zona în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD (galerie foto video)

07 Jan 2015 4564