Codruţ Marta conectat la mafia din Portul Constanţa

Problemele cu justiţia ale lui Codruţ Marta, fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar, se înmulţesc de la o zi la alta. Marta apare ca principal pion şi în dosarul vameşilor corupţi din Portul Constanţa. Fostul şef de cabinet de la ANAF nu a fost însă trimis în judecată alături de ceilalţi acuzaţi.

După două dosare de evaziune instrumentate de procurorii DIICOT şi DNA în care Codruţ Marta se numără printre cei care asigurau protecţia suspecţilor, numele fostului şef de cabinet al lui Sorin Blejnar apare într-un nou dosar. Un referat al DNA, obţinut de The Money Channel, arata ca procurorii anticorupţie au cerut interceptarea tuturor comunicatiilor lui Marta în dosarul Portul Constanta. În acest caz, anchetatorii au trimis deja în judecată câteva zeci de vameşi şi angajaţi din port care cereau mită pentru fiecare container cu marfă venit din China.

Procurorii DNA susţin că Marta era unul dintre principalii membrii ai reţelei. "În ceea ce-l priveşte pe numitul MARTA CODRUŢ ALEXANDRU, acesta a deţinut funcţia de consilier în cadrul ANAF, folosind puterile şi prerogativele acestei funcţii pentru a consilia şi a intermedia contacte între ale membrilor reţelei infracţionale în mediul organelor de aplicare a legii din domeniul financiar - fiscal. Considerăm că activitatea desfăşurată de susnumitul prezintă indicii care să întemeieze bănuiala rezonabilă de săvârşire a infracţiunii prevăzute de articolul 264 din Codul Penal - favorizarea infractorului", se arată în referatul DNA. Între timp însă, numele lui Codruţ Marta s-a pierdut pe drum. Fostul şef de cabinet al lui Sorin Blejnar nu a fost audiat nici măcar în calitate de martor în dosarul Portul Constanţa.

Citește AICI

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

COMVEX SA anunță publicul interesat asupra luării deciziei etapei de încadrare pentru proiectul propus fi amplasat în Constanta, Incinta Port

17 May 2024 278

În Portul Militar Constanța sunt celebrați 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțelor Navale (FOTO+VIDEO)

17 May 2024 945

MADR Inspectorii ANPA nu au identificat activități de recoltare a moluștelor sau a rapănelor din bazinul portuar Midia-Năvodari

16 May 2024 523

DP World, 20 de ani de activitate în România! Investiții masive în Portul Constanța. „Standardele ridicate în ceea ce privește operarea este reflexia nevoilor clienților noștri”

16 May 2024 849

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 31-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - GALERIE FOTO

16 May 2024 672

Nava-școală „Mircea”, 85 de ani de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române

15 May 2024 546

Viitorii maiștri militari de marină încep stagiul de pregătire marinărească la Nava-Școală ”Mircea” (FOTO)

15 May 2024 411

LIVE Prim-ministrul Marcel Ciolacu și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, în conferința de presă la Constanța (Galerie FOTO)

15 May 2024 801

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor „Portul Constanța reprezintă cea mai eficientă cale de transport”

15 May 2024 477

Guvernul RomânieiMarcel Ciolacu în vizită de lucru în Portul Constanța

15 May 2024 491

Premierul Marcel Ciolacu, în vizită oficială în Portul Constanța

14 May 2024 765

Tomis Marina Management SRL ar putea rămâne concesionara Portului Turistic Tomis Constanța până în 2040! Judecătorii s-au retras pentru deliberări

14 May 2024 588

O firmă din Portul Constanța va amenaja un terminal de cereale la Dana de gabare de pe digul de larg

14 May 2024 893

CN APM SA Constanța Pași pentru construcția unei stații modulare în zona fluvio - maritimă a portului Constanța (DOCUMENT)

14 May 2024 402

IPJ GalațiLa volan sub influența alcoolului

14 May 2024 275