UPDATE Colonelul Marian Axente, comandantul Unității de Jandarmi Cernavodă, în stare gravă după accidentul de la Valu lui Traian

Comandantul Unității Speciale de Jandarmi nr.72 Cernavodă, colonelul Marian Axente, și un jandarm sunt în stare gravă, iar alți șapte militari ai Jandarmeriei și un civil sunt răniți, în urma accidentului rutier petrecut, luni, la Valu lui Traian, în care au fost implicate un autobuz al MAI și două autovehicule, scrie agenţia de presă agerpres.
Reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Constanța au menționat, pentru AGERPRES, că autobuzul MAI, care circula regulamentar, transporta jandarmii navetiști care asigură paza la centrala nucleară de la Cernavodă.
În accidentul rutier au fost răniți toți cei nouă jandarmi aflați în autobuz, colonelul Axente și șoferul suferind grave leziuni și traumatisme.
Cea de a zecea victimă este șoferul unui autoturism, cel care a dus la producerea accidentului rutier în lanț.
Sursa: agerpres.ro
Ce spune Poliţia Rutieră Constanţa despre accident:
 În data de 12.05.2014, în jurul orelor 16.50, P.G. (bărbat, de 25 ani, din sat Conacu), a condus un autoturism pe DN3, dinspre localitatea Murfatlar către municipiul Constanţa, în banda numărul unu şi ajungând în dreptul intersecţiei cu strada Împărat Traian, a efectuat manevră de întoarcere, moment în care a fost acroşat de un autobuz condus de M.T. (bărbat, de 32 ani, din municipiul Constanţa), care circula în aceeaşi direcţie, în banda nr. doi.
În urma impactului, conducătorul autobuzului a pierdut controlul direcţiei de mers, a pătruns pe sensul opus de mers, unde a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de A.E. (bărbat, de 42 ani, din sat Valu lui Traian) care circula pe DN 3 în Valul lui Traian, dinspre Constanţa către Murfatlar, în banda nr. 2, iar din impact autobuzul a fost proiectat în gardul imobilelor cu nr. 68 şi nr. 70.
 A rezultat vătămarea corporală a conducătorilor auto- P.G. şi M.T. şi a pasagerilor din autobuz: A.M. (femeie, de 46 ani, din mun. Constanţa), T.A. (femeie, de 35 ani, din mun. Constanţa), A.M. (bărbat, de 50 ani din mun. Constanţa), T.C.C. (bărbat, de 38 ani, din oraşul Mizil), B.G.M. (bărbat, de 41 ani, din mun. Constanţa ), G.P.M. (bărbat, de 54 ani, din mun. Bucureşti ), D.D. (bărbat, de 37 ani, din mun. Bucureşti).
UPDATE ORA 09.50:
Cinci jandarmi au fost internaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa în urma unui carambol rutier care a avut loc la intrarea în localitatea Valu lui Traian.
Potrivit directorului medical al SCJU Constanţa, Mihnea Avram, comandantul Unităţii Speciale de Jandarmi nr.72 Cernavodă, colonelul Marian Axente şi ceilalţi patru jandarmi internaţi, nu au suferit vătămări corporale grave.
Doi dintre aceştia sunt internaţi la secţia de Reanimare, un militar este internat la secţia ORL, un bărbat la secţia de Chirurgie, iar cel de-al cincilea este internat la secţia de Neurochirurgie a spitalului constănţean. Amintim că, ieri,  două autoturisme şi un autobuz al MAI au fost implicate într-un accident rutier care a avut loc în localitatea Valu lui Traian.
Potrivit anchetatorilor autobuzul MAI, care circula regulamentar, transporta jandarmii navetişti care asigură paza la centrala nucleară de la Cernavodă. În accidentul rutier au fost răniţi nouă jandarmi, colonelul Axente şi şoferul. Şoferul primului autoturism implicat în accidentul rutier în lanţ a suferit de asemenea vătămări corporale uşoare.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Col.Rtr.J.

13 May, 2014 09:30

M-am intalnit cu dl. col.Axente in piata Tomis III, era cu fetita lui cea mica, era bine dispus si vesel ca om, dar...trist ca nu sunt bani pentru Jandarmerie. Ca orice jandarm puternic sper sa-si revina cat mai repede si sa zambesca din nou, este un om bun la suflet si patriot, Doamne ajuta-l pe el si pe colegii lui accidentati !

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.