Conflictul din Ucraina, prioritatea noii conduceri a Comisiei Europene

Noua Comisie Europeană prezidată de Jean-Claude Juncker și-a intrat oficial în drepturi astăzi și își va începe efectiv activitatea de luni, având drept prioritate relansarea creșterii și impulsionarea pieței muncii, relatează AFP, agenţie preluată de Agerpres.
 
Un plan de investiții în valoare de 300 de miliarde de euro, criza cu Rusia, negocierile comerciale cu Statele Unite ale Americii, riscul ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană sunt principalele dosare ce vor fi moștenite de la Comisia Barroso și care vor trebui gestionate. Conflictul din Ucraina, care domină agenda externă a CE de mai multe luni, va rămâne, cel mai probabil, în centrul preocupărilor acesteia, în contextul în care rebelii proruși organizează mâine alegeri în regiunile estice separatiste.
 
După Sărbătoarea Tuturor Sfinților de la acest sfârșit de săptămână, Juncker și ceilalți 27 de membri ai executivului european se vor instala în imobilul Berlaymont, sediul Comisiei. Fostul premier creștin-democrat luxemburghez îi succede portughezului Jose Manuel Barroso, ai cărui 10 ani petrecuți la cârma instituției au fost marcați de extinderea UE, trecerea de la 15 la 28 de membri, după aceea de criza zonei euro, sinonimă cu austeritatea și creșterea șomajului. 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.