Stiri calde

Constănțenii au ocazia să decidă modul de deplasare prin oraș - cu transportul public, cu bicicleta sau pe jos

Coaliţia ONG-urilor Constanţa, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanţa şi Zona Metropolitană Constanţa, cu sprijinul Universităţii Ovidius Constanţa, invită cetăţenii la o întâlnire de informare despre Planul de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD).
 

"Acum este momentul că publicul, constănţenii să opteze pentru modalitatea preferată în care doresc să se deplaseze: cu transportul public, cu bicicletă şi, de ce nu - cel puţin în zona centrală a oraşului - pe jos. Trebuie să înţelegem cu toţii că oraşul a devenit şi devine din ce în ce mai aglomerat pentru deplasarea cu autoturismele personale şi, în acest sens, trebuie luate măsuri, atât din punct de vedere al fluidizării traficului, cât şi pentru protecţia mediului." a declarat Ani Viorica Merla - director executiv la Direcţía Programe şi Dezvoltare din cadrul Primăriei municipiului Constanţa.

 
PMUD este un document strategic elaborat în scopul îmbunătăţirii mobilităţii şi transportului la nivelul Zonei Metropolitane Constanţa, şi, în special, la nivelul municipiului Constanţa. Elaborarea şi aprobarea PMUD de către autorităţile publice locale reprezintă, totodată, o condiţie obligatorie în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene şi a diverselor programe de finanţare, acest document conţinând o serie de măsuri şi proiecte dedicate îmbunătăţirii mobilităţii, accesibilităţii şi transportului.
 
PMUD Constanţa se elaborează în contextul acordului încheiat între Guvernul României şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) cu ocazia procesului de pregătire a programelor finanţate de către Uniunea Europeană în perioada 2014 – 2020.
 
În acest sens, organizaţiile neguvernamentale consideră că o implicare activă a cetăţenilor în acest demers va fi extrem de utilă în ceea ce priveşte conturarea viziunii, obiectivelor şi a planului de acţiune aferente PMUD al Zonei Metropolitane Constanţa. Astfel, cetăţenii Constanţei sunt invitaţi să participe la prima dezbatere pe această temă în data de 08 iunie, între orele 16.00-19.00, în sala Aula Magna a Universităţii Ovidius Constanţa din Bd. Mamaia nr 124.
 

"Participarea publicului la acest demers este esenţială şi obligatorie pentru a avea un plan de măsuri care să răspundă nevoilor reale în domeniul mobilităţii. Este important să ştim cum dorim să ne deplasăm în municipiul Constanţa, ţinând cont că devine un oraş din ce în ce mai aglomerat", a declarat Dezideriu Odet Dudaş. 

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Editorial UE schimbă foaia! Constănţenii (încă) nu văd

22 Sep 2016 1407

Constănțenii nu și-au dat acordul Dezbatere cu scântei, dar cu sala goală, la Primărie. Planul de Mobilitate Urbană, în aer

13 Sep 2016 2461