CSM a avizat propunerile de numire în funcţiile de conducere ale Secţiei judiciare penale din DNA

Azi, după parcurgerea activităților prevăzute în procedura de avizare, analizarea proiectelor de management şi susţinerea interviurilor, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat, cu unanimitate de voturi, propunerile ministrului justiției de numire în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei judiciare penale din cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie - structura centrală,  a domnului procuror Cameluş Păduraru şi a doamnei procuror Carmen Doiniţa Bălăşoiu.
 
            Propunerile pentru numirea în funcţiile de procuror şef, respectiv procuror şef adjunct ai Secţiei judiciare penale din cadrul Direcției Naţionale Anticorupţie - structura centrală, a procurorilor menţionaţi, au fost înaintate Consiliului Superior al Magistraturii de către ministrul justiţiei în data de 14 noiembrie 2016.

            Potrivit art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Şeful Secţiei judiciare penale din DNA, Cameluş Păduraru, eliberat din funcţie. Ultimele zile ca procuror

31 Aug 2018 1830

Calendarul pentru avizarea numirii în funcţii de conducere în cadrul secţiei judiciare penale a DNA

16 Nov 2016 1273