Cum vor arăta copiii în viitor

Ştiinţa continuă să ne surprindă. Suntem deja obişnuiţi să mâncăm struguri şi pepene fară sâmburi, se cultivă pe larg diverse soiuri de ceriale modificate să reziste la secetă, temperaturi prea ridicate sau prea scăzute, a fost ,,creată” până şi vaca care dă lapte pentru cei alergici. Şi invenţiile ştiinţifice nu s-au oprit aici. S-au aplicat şi pe om, iar timpul va fi cel care va decide dacă a fost în avantajul sau dezavantajul nostru.
Un articol publicat în Daily Mail ne informează că s-au născut primele fiinţe umane modificate genetic. Rezultatul este un experiment realizat la Institulul pentru Ştiinţă şi Medicină Reproductivă din Sf. Barnabas, New Jersey, USA.

Cum se traduce pe înţelesul tuturor aceast experiment?

Spre deosebire de noi, care avem gene de la o mamă şi un tată, aceşti copiii au gene de la trei adulţi, iar atunci când vor deveni la rândul lor părinţi, vor transmite viitorilor copiii gene extra, fapt ce va modifica linia genetică actuală. Cu alte cuvinte, aceşti copiii, s-au născut din cei mai buni embrioni, care după ce au fost fertilizaţi în vitro, s-au dezvoltat în uterul unei mamei cu probleme de fertilitate.
Deşi experimentul pare să rezolve o problemă serioasă, cea a cuplurilor care un pot avea copii, geneticienii îşi fac griji, că în acest mod, pe viitor s-ar putea crea noi specii umane mult mai evoluate şi mai puternice decât noi, iar dacă fenomenul ar scăpa de sub control, viitorul omenirii pe care îl cunoaştem ar putea fi în pericol.
Deşi pare de domeniul science fiction, dacă metoda s-ar aplica pe scară largă, am putea ajunge să ne cunoaştem copilul chiar înainte ca el să se fi născut, pentru că aşa cum alegem la supermarket ce punem în coş, aşa vom putea alege ce culoare vor avea ochii viitorului copil, formă feţei, buzele, sau culoare părului.
Sursa: http://www.dailymail.co.uk/news/article-43767/Worlds-GM-babies-born.html

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.