Stiri calde

De mâine Telverde pentru corupția din spitale. Sondaj pentru găsirea corupților. Cine primește sms. Cine poate suna

Începând de mâine cazurile de corupţie din sistemul sanitar pot fi sesizate de orice persoană la o linie verde, lansată de Ministerul Sănătăţii şi Direcţia Generală Anticorupţie.
 
La DNA sunt deja în lucru 150 de dosare.
 
 
Totodată, potrivit televiziunii române, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale le va trimite, prin sondaj, pacienţilor care se externează un SMS sau e-mail cu câteva întrebări despre experienţa din spital.
 
Vor fi întrebaţi, între altele, dacă medicii şi asistentele le-au cerut bani sau atenţii.
 
Nu vor mai răspunde în prezenţa celor din spital, ca până acum.
 
Aşa se ajunsese la concluzia că 98 la sută dintre pacienţi sunt mulţumiţi.
 
Dacă pacientul va scrie că actul medical a fost condiţionat şi va dori să ofere detalii, i se va face legătura cu Direcţia Generală Anticorupţie.
 
Dispeceratul poate prelua acum şi direct sesizări despre cazurile de corupţie din sănătate, la numărul gratuit 0800 806 806.
 
Dacă ar fi raportate problemele, s-ar schimba multe, cred oamenii.
 
Şi medicii, dar şi alte persoane pot anunţa la linia verde cazurile de corupţie. Şi sunt multe, spune ministrul Sănătăţii. Medici care le cer bolnavilor să-şi vândă bunurile pentru a-i opera. Sume uriaşe decontate pentru diagnostice false. Sisteme IT de milioane de euro, cumpărate chiar de minister, dar nefolosite.
 
Ministerul va obliga toate spitalele şi unităţile din subordine să publice pe internet toate contractele de achiziţii, sponsorizările şi posturile disponibile.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.