Stiri calde

Deputatul Bogdan Huțucă - ”Fermierii și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice vor fi amnistiați fiscal”

Președintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Bogdan Huțucă, vicepreședinte al Comisiei pentru Buget Finanțe din Camera Deputaților, anunță adoptarea primei inițiative legislative a opoziției de către Parlamentul României. Este vorba despre proiectul inițiat chiar de deputatul constănțean prin care vor fi amnistiate fiscal obligațiile unor categorii de fermieri și dezvoltatori imobiliari, persoane fizice.

„Astăzi a fost adoptată, aproape prin consens, prima inițiativă legislativă care aparține opoziției. Este un motiv de mândrie că această inițiativă a fost scrisă și gândită de mine și de echipa mea. Dar, cel mai important este că la 30 de zile de la promulgare, cel mai probabil în ianuarie 2018, foarte mulți fermieri și dezvoltatori imobiliari vor fi amnistiați fiscal, lucru care le va permite să înceapă anul în forță, cu siguranța că își vor putea continua activitatea. Vor rămâne productivi și vor continua să fie contribuitori la bugetul statului”, declară deputatul liberal Bogdan Huțucă.


Inițiativa a fost aprobată astăzi de Camera Deputaților, în acest caz cameră decizională, cu o covârșitoare majoritate de voturi, fiind înregistrate doar trei abțineri.

„Le-am explicat tuturor colegilor, indiferent de apartenența politică, că acest proiect este o mână de ajutor și o gură de oxigen pentru foarte mulți români de bună credință, productivi și cu șanse reale de dezvoltare. În esență, vorbim despre o amnistiere fiscală firească, nu despre pomeni sau populism. Faptul că aceste grupe de contribuabili au fost obligați de ANAF să plătească retroactiv TVA sau impozit de venit, nu este în niciun fel vina lor. Este tocmai vina organului fiscal care nu i-a informat și nu i-a asistat (sau i-a asistat în mod eronat) atunci când a fost nevoie”, susține parlamentarul PNL de Constanța.

Mai mult, acesta afirmă că fiecare contribuabil din această țară trebuie tratat cu respect. „Am considerat mereu și consider în continuare ca fiecare contribuabil trebuie asistat de organul fiscal, trebuie sprijinit prin proceduri și norme. Altfel, nu respectăm deloc principiul încrederii legitime din tratatul de aderare a României la Uniunea Europeană și, mai mult decât atât, riscăm să lovim iremediabil categorii întregi socio-profesionale și mici întreprinzători români. Ei sunt cei care creează locuri de muncă și dezvoltă economia. Pentru ce să le îngropăm activitatea? Pentru o sumă fixă pe care nici măcar nu se știe dacă tu stat ești capabil să o recuperezi?”, afirmă președintele Filialei PNL Constanța.

„Nu în ultimul rând, mulțumesc tuturor colegilor care au înțeles despre ce este vorba în această inițiativă legislativă și care au susținut-o prin vot. Cred puternic că legea va fi promulgată de președintele României și își va produce efectele de anul viitor, degrevând micii fermieri și dezvoltatorii imobiliari persoane fizice de plata unor impuneri masive din partea ANAF”, conchide deputatul liberal Bogdan Huțucă.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Este oficial. Prefectul județului Constanța a semnat ordinele prin care doi consilieri locali rămân fără mandate

18 Feb 2019 1138

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa“ a fost înregistrat la secretariatul Consiliului Local Municipal

18 Feb 2019 729

Guvernul va emite o ordonanță de urgență care să reglementeze corect majorările de alocații pentru copii

15 Feb 2019 647

Consilierul judeţean Bogdan Bola trage un semnal de alarmă „Copiii cu boli rare mor, iar Spitalul Judeţean Constanţa nu are un compartiment de neurologie infantilă!“ (document)

15 Feb 2019 1362

Alocaţiile pentru copii, majorate de la 1 martie 2019

14 Feb 2019 860

Amendamentele PNL la Legea Bugetului de stat în domeniul dezvoltării, sănătăţii, educaţiei, administraţiei şi infrastructurii rutiere (document)

14 Feb 2019 405

Liberalii cer modificarea Regulamentului privind parcările publice din municipiul Constanța! (document)

13 Feb 2019 707

Proiectul „Tu decizi pentru Constanţa!“, iniţiat de PNL şi USR, a intrat în linie dreaptă

13 Feb 2019 843

Se alocă bani pentru studiu de fezabilitate Varianta ocolitoare a DN39 nu va mai porni de la Agigea, ci de la Techirghiol

12 Feb 2019 1683

Bogdan Huţucă (PNL) - „OUG 114 creşte taxele şi impozitele locale cu încălcarea Constituţiei“

12 Feb 2019 547

Două amendamente depuse de deputații PNL de Constanța la Legea Bugetului. Acestea vizează în mod direct județul Constanța.

10 Feb 2019 705

PNL va depune amendament la proiectul bugetului de stat pentru profesori

10 Feb 2019 359

USR și PNL cer anchetă parlamentară privind ultima rectificare bugetară efectuată de Guvernul Dăncilă în 2018

10 Feb 2019 297

Proiect de lege Magistrații și diplomații ar putea fi scutiţi de obligaţia de a urma cursuri de instruire pentru a deține arme de foc

10 Feb 2019 297

Senator achitat la Constanţa. Decizia este definitivă

08 Feb 2019 1963