Stiri calde

Deținuți de la Penitenciarul Poarta Albă participă la Festivalul Naţional de Folclor pentru Deţinuţi - ediţia a IV-a

Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" Bucureşti organizează în data de 14 septembrie 2018, ora 10.00 la Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti" Bucureşti, Festivalul Naţional de Folclor pentru Deţinuţi - ediţia a IV-a. 
 
Continuând o tradiţie ale cărei idealuri şi-au întâlnit o formă inovatoare de materializare încă din anul 2013, Administraţia Naţională a Penitenciarelor, în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului "Dimitrie Gusti", vă invită să susţineţi, prin prezenţă, admiraţie, încredere în schimbare şi cadenţe din tradiţie, cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor pentru Deţinuţi, activitate simbol în an centenar, transmite Administraţia Naţională a Penitenciarelor. 
 
Evenimentul presupune participarea a 21 de unităţi din sistemul penitenciar, la cele trei secţiuni ale festivalului: dansuri tradiţionale româneşti, muzică populară şi expoziţie de artizanat.
 
Aproximativ 90 de persoane private de libertate, coordonate de reprezentanţi ai personalului de reintegrare socială sau de colaboratori din comunitate, vor demonta temeri şi prejudecăţi, susţinând, totodată, prin efort colectiv şi elemente, poate de mult uitate, promovarea folclorului românesc.
 
Prin acest proiect inedit, Administraţia Naţională a Penitenciarelor îşi propune să prezinte o parte din activităţile ce au loc la nivelul unităţilor subordonate, prin care se urmăreşte valorificarea înclinaţiilor artistice ale persoanelor aflate în detenţie, cu scopul creşterii şanselor de reintegrare socială a acestora, după executarea pedepselor privative de libertate.
 
La Festivalul Naţional de Folclor pentru Deţinuţi şi-au anunţat participarea următoarele unităţi de detenţie: Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Arad, Penitenciarul Bacău, Penitenciarul Bistriţa, Penitenciarul Botoşani, Penitenciarul Bucureşti-Jilava, Penitenciarul Bucureşti-Rahova, Penitenciarul Constanţa Poarta-Albă, Penitenciarul Focşani, Penitenciarul Galaţi, Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul Giurgiu, Penitenciarul Mioveni, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul Ploieşti, Penitenciarul Ploieşti Târgşorul Nou, Penitenciarul Timişoara, Penitenciarul Tulcea, Centrul de Detenţie Craiova şi Centrul Educativ Târgu Ocna.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IICCMER va demara un proiect de recuperare a memoriei deținuților politic care au participat la lucrările de restaurare a Cazinoului din Constanța la începutul anilor ’50

26 May 2020 864

Totul pentru deţinuţi! Parcarea Palatului de Justiţie se schimbă total în câteva zile

23 Dec 2019 1978

Adeverinţa ANAF nu mai este suficientă la Constanţa Probleme pentru deţinuţii care cer eliberarea, deşi au de achitat daune

12 Dec 2019 1168

Aproape 800 de deținuți cu drept de vot încarcerați în Penitenciarul de la Poarta Albă au votat

24 Nov 2019 1026

24 de persoane din Arestul IPJ Constanța au votat la primele ore ale dimineții

24 Nov 2019 780

Unde poți suna pentru a semnala nereguli la vot

10 Nov 2019 687

Deținuții, arestații preventiv și pacienții de la Spitalul Județean au votat cu urna mobilă

10 Nov 2019 745

Beneficii și indemnizații mai mari pentru foștii deținuți politici

28 Jul 2019 937

Deținuții care nu au beneficiat de legea recursului compensatoriu ar putea primi o compensație financiară

06 Feb 2019 719

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

18 Jan 2019 1177

Oficial de la ANP. Câți deținuți au fost eliberați din penitenciare în ultimii ani și câți au revenit în spatele gratiilor

14 Jan 2019 892

Mii de deținuți, eliberați anul acesta în baza legii privind recursul compensatoriu. Care sunt penitenciarele din România, supraaglomerate

17 Nov 2018 843

Paul Andreescu, fost deţinut politic - "Este inadmisibil ca morţii noştri să nu aibă o cană cu apă" (video)

25 Sep 2018 1544

Liviu Dragnea le-a cerut scuze deținuților pentru că „s-a lungit atât de mult elaborarea Codului penal”

22 Jun 2018 1536

Procesiune la Canal, în Duminica Sfinţilor Români

08 Jun 2018 920