Din cauza unei banale infecţii S-a ales cu penisul ars!

Un bărbat din Iași, de numai 34 de ani, a ajuns în decembrie 2011 la o policlinică din localitate pentru o infecție urinară pe care a încercat să o trateze la un medic dermatolog. Bărbatul spune că nu avea cine ştie ce probleme, ci doar o uşoară sensibilitate la urinat. „Nu am intenţionat să merg la un specialist anume şi la recomandarea unei doamne de la triaj am urcat la etaj, la cabinetul unui medic dermatolog", a povestit tânărul pentru ziaruldeiasi.ro.
Pacientul a ajuns astfel în cabientul unui medic care nu şi-a declinat competenţa în favoarea unui urolog şi a ales să se ocupe personal de pacient. Medicul i-a spus ieşeanului că problema se va rezolva după trei şedinţe de instilaţie uretrală, cu nitrat de argint. Ieşeanul a mers să-şi cumpere soluţia respectivă, însă farmacista l-a anunţat că nu se poate prepara pe loc. Când a revenit şi a luat soluţia, ieşeanul a văzut că pe flacon nu scrie nimic.
Ajuns în cabinetul medicului, tânărul l-a întrebat dacă poate verifica soluţia, însă specialistul i-a replicat că „dacă e luată de acolo de unde m-a trimis, sigur este bună".
Deşi era ambalată într-un recipient pe care nu scria nimic, medicul i-a făcut instilaţie în penis cu soluţia de nitrat de argint. Rezultatul a fost devastator pentru că soluţia avea o concetraţie de 100 de ori mai mare decât era necesar. Substanţa i-a ars uretra bărbatului. „Medicul a început să tremure, dar mi-a zis că nu e nimic, că aşa a reacţionat corpul meu. Eu simţeam că am un fier încins în foc în zona respectivă", a povestit tânărul. Cu toate că pacientul suferise o arsură chimică, dermatologul a încercat să-l liniştească recomandându-i nişte spălături cu vitamine. A doua zi de dimineaţa, Andrei nu mai putea urina deloc.
„Pe flaconul care a ajuns în posesia autorităţilor din care s-a făcut prima instilaţie uretrală scria că este nitrat de argint. Flaconul era de sticlă brună, pentru că soluţia este fotosensibilă. Cel de-al doilea flacon, notează autorităţile, era de plastic alb, nu era etanş şi nu preciza despre ce soluţie este vorba. Soluţia a fost atât de defectuos preparată, încât la prima expertiză concentraţia era de 126 de ori mai mare, iar la a doua de 100 de ori", explică Dragoş Rotaru, avocatul victimei.
Ieşeanul a solicitat ulterior ajutor medicilor urgentişti şi apoi a mers la Institutul de Medicină Legală pentru examene prin care să-i poată trage la răspundere pe cei vinovaţi. A avut nevoie de peste 100 de zile de îngrijiri medicale şi tratament continuu. A fost urmărit îndeaproape de medici urologi, de chirurgi plasticieni, ieşeni şi bucureşteni. O perioadă a urinat cu ajutorul unei sonde care a fost cusută la propriu de corpul său pentru că pielea era arsă şi tubul nu putea fi lipit. A avut nevoie de operaţii complicate de reconstrucţie şi nici acum nu este refăcut.
Bărbatul era căsătorit abia de un an. Dosarul aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi se află încă în fază de urmărire penală, după aproape patru ani de la deschiderea acestuia.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Coșmar pentru o mamă din Constanța! Viața unui nou născut, pusă în pericol din cauza unei infecții nosocomiale. Femeia cheamă în instanță Euromaterna

19 Jan 2024 3108

Infecția cu Virusul Papilloma Uman, tot mai răspândită. Unu din cinci bărbați, infectat cu HPV cancerigen

07 Sep 2023 1014

Șapte cazuri, confirmate cu infecţie cu virusul West Nile! Trei persoane au decedat

22 Aug 2023 817

Dispar secțiile dedicate COVID-19, cât și centrele de evaluare. Ce se întâmplă cu sporurile medicale?

02 Jul 2023 1410

Ce este virusul respirator sincițial (VRS), care a „pus umărul” la numărul ridicat de infecții respiratorii din România

23 Jan 2023 2005

Mii de cazuri de pneumonii și gripă la Constanța. Ce recomandă specialiștii

05 Jan 2023 1882

Două cazuri noi de gripă tip A, confirmate! Iată câte persoane s-au îmbolnăvit în ultima săptămână

27 Oct 2022 1602

Un nou caz de variola maimuței a fost diagnosticat în România

21 Jun 2022 1284

Date oficiale Creștere semnificată ale cazurilor de gripă, pneumonii și infecții ale căilor respiratorii, la Constanța

12 Apr 2022 1751

Record de infectări în România 34.255 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. Un copil a pierdut lupta cu virusul

26 Jan 2022 1494

Imobil de pe strada Poporului, demolat de proprietari. Locuitorii din zonă s-au plâns toamna trecută de mizerie (GALERIE FOTO)

20 Jan 2022 1916

Achiziţii la Spitalul Județean de Urgență Tulcea. Unitatea sanitară cumpără medicamente utilizate în tratarea Covid-19 (DOCUMENT)

16 Dec 2021 2772

Bilanț COVID în România 716 noi infectări și 60 de decese. Un deces la categoria de vârstă 20-29 ani!

12 Dec 2021 1332

Sub 1000 de cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore! Distribuția pe județe a cazurilor

06 Dec 2021 1494

Plasma convalescentă Cum poți ajuta mai departe, după ce ai trecut prin COVID-19. Director CRTS Constanța - „Este nevoie de donatori”

27 Oct 2021 1518