DNA a dispus extinderea urmăririi penale asupra procurorului suspendat Şelaru Vasile, din Vaslui

În completarea comunicatului nr. 1120 din data de 27 iulie 2014, referitor la Șelaru Vasile, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să transmită următoarele:
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Biroul Teritorial Iaşi au dispus extinderea urmăririi penale şi punerea în mişcare a acţiunii penale pentru infracţiunea de nerespectarea regimului armelor și munițiilor, față de Șelaru Vasile, procuror (suspendat)  în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui. Acesta este cercetat în stare de arest preventiv pentru trei infracţiuni de trafic de influență.

Noua infracţiune reţinută în sarcina persoanei menţionate se justifică prin aceea că, la data de 18 august 2014, cu ocazia inventarierii bunurilor personale deţinute în biroul de lucru de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, în fişetul inculpatului Şelaru Vasile au fost identificate 65 cartușe cu glonț, deținute fără drept.
 
Persoanei sus menţionate i s-a adus la cunoștință calitatea de inculpat raportată la noile acuzații, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.
 
Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.