Documentarul "Drumul României spre NATO", prezentat la Institutul Cultural Român

Documentarul "Drumul României spre NATO: Punctul de cotitură 1996-2000" va fi prezentat, azi, la sediul Institutului Cultural Român (ICR), informează Biroul de presă al instituției, citat de Agerpres.
 
Evenimentul este organizat de ICR în parteneriat cu Fundația Română pentru Democrație. Documentarul va fi prezentat de Costin Georgescu, directorul Serviciului Român de Informații în perioada 1997-2000 și ambasador al României în Cipru în intervalul 2001-2004.
 
Realizat în limba engleză, filmul are durata de 60 de minute și conține documente și imagini din arhiva Ministerului Afacerilor Externe și din arhiva personală a fostului președinte Emil Constantinescu. Sunt utilizate imagini video filmate de Dumitru Alexe, cameraman oficial al lui Constantinescu în perioada 1996-2000.
 
Filmul a avut premiera la ICR New York pe 10 octombrie, cu prilejul aniversării unui deceniu de la intrarea României în NATO și a unui sfert de veac de la prăbușirea regimurilor comuniste în Europa Centrală și de Est, prezintă o istorie a relațiilor privilegiate dintre Statele Unite ale Americii și România, inițiate și construite prin semnarea, de către președinții Emil Constantinescu și Bill Clinton, a Parteneriatului Strategic România-SUA.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.