Stiri calde

Doi tineri din Constanța recompensați de polițiști pentru spirit civic. Prin ce s-au remarcat aceștia (galerie foto)

Inspectoratul de Poliție Județean Constanța a oferit diplome de excelență unor tineri din Constanța care au dat dovadă de spirit civic și fără să stea pe gânduri au sărit în ajutorul unei femei care fusese tâlhărită. Cei doi tineri au pornit pe urmele suspectului pe care au reușit să îl prindă și să îl rețină până la sosirea polițiștilor.
 
Tâlhăria a avut loc, în urmă cu două zile, în jurul orei 21.00 în cartierul Tomis Nord din Constanța. Un bărbat de 33 de ani a atacat o femeie care intra într-un bloc, i-a smuls acesteia poșeta după care a fugit. Disperată victima a strigat după ajutor iar un vecin, Marian, a sărit în sprijinul acesteia.
 

“Am auzit o doamnă strigând după ajutor. Am văzut un individ fugind cu o poșetă sub braț, am încercat să îl imobilizez, nu am reușit singur, am strigat după niște prieteni care m-au ajutat și l-am prins. L-am pus la pământ, l-am prins cu mâinile la spate și am chemat poliția. Individul a spus că îi pare rău dar că a furat  pentru că încerca să facă rost de bani pentru medicamente”,  a povestit, astăzi, Marian, în vârstă de 30 de ani.

 
Cosmin de 28 de ani, cel de-al doilea tânăr care a contribuit la prinderea suspectului povestește că nu este la prima intervenție. Acesta a declarat că în urmă cu șase ani a contribuit la prinderea a trei bărbați care tâlhăriseră o femeie, smulgându-i poșeta.
 

“Acum, eram la fața locului, prietenul meu m-a strigat. L-am urmărit pe individ. A încercat să scape dar nu  a reușit. Echipajele de poliție s-au mișcat repede, au sosit in câteva minute”.

 
Șeful Poliției Municipale Constanța, comisar George Munteanu a declarat astăzi că “e prima dată la nivelul Poliției Constanța când este răsplătită intervenția unui cetățean în acest mod și am ales să-i premiem atât datorită gravității faptei cât și a modului eficient în care au intervenit. Pur și simplu l-au urmărit, l-au prins și l-au predat poliției. Au procedat ca la carte”.
 
Bărbatul suspectat de tâlhărie a fost arestat preventiv, ieri, pentru tâlhărie calificată. Acesta nu este la prima faptă de acest fel. Este recidivist, fiind eliberat, toamna trecută, din pușcărie în baza legii recursului compensatoriu.
 

“În diverse forme cetățenii înțeleg să se implice activ în descoperirea autorilor unor infracțiuni dar, fie manifestă rețineri ulterior la a participa la anchetă, ceea ce este un fapt determinant în succesul anchetei, fie se limitează la a da niște telefoiane la poliție sau a avansa niște sesizări pe care ulterior nu vin să și le susțină nici în instanță nici în fața procurorilor”,  a precizat comisarul George Munteanu. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mai mulţi constănţeni, tâlhăriţi după ce au fost ademeniţi la o partidă de sex. Cine merge la închisoare

19 Jan 2019 870

Constanţa. Bărbaţi bănuiţi de tentativă de tâlhărie, arestaţi preventiv

09 Jan 2019 436

O tânără de 17 ani, înjunghiată pe o stradă din Constanţa. Autorul, un recidivist proaspăt eliberat din penitenciar

07 Jan 2019 5935

Constanţa. Mai multe persoane, tâlhărite de doi minori. Ce prejudiciu au creat

07 Dec 2018 344

UPDATE. Pensionară din Constanța, atacată și tâlhărită de doi indivizi. Suspecții au amenințat victima cu un cuțit

27 Nov 2018 517

Și-a uitat vesta în casa victimei Un băiat de 15 ani, din Constanța, condamnat pentru tâlhărie calificată

29 Oct 2018 715

Ce au constatat cei peste o sută de poliţişti, în cadrul raziei ample, din municipiul Constanţa

27 Oct 2018 495

IPJ Constanţa Faptele de tâlhărie, în scădere faţă de anul trecut

26 Oct 2018 384

UPDATE. Intervenţie a agenţilor Zip Escort din Constanţa. Au aplanat un conflict dintre doi bărbaţi (galerie foto)

17 Oct 2018 3880

UPDATE. Femei atacate și tâlhărite pe bulevarde intens circulate din Constanța. Suspecții au fost identificați și reținuți

06 Oct 2018 8209

Constanţa. Tineri din Tulcea, reţinuţi pentru tâlhărie. Suspecţii au atacat două persoane ce mergeau pe stradă

30 Sep 2018 3141

Mai mulţi bărbaţi din Constanţa, ademeniţi de o tânără într-un apartament pentru servicii sexuale, au fost tâlhăriţi. Primele condamnări

10 Aug 2018 1338

Minor de 13 ani din orașul Ovidiu, reținut de oameni legii. A furat un telefon în Satul de Vacanță

27 Jul 2018 470

Pensionară din Medgidia, atacată și tâlhărită pe stradă de patru copii. Suspecții, identificați de polițiști

24 Jul 2018 4179