Doliu în lumea rock-ului. A murit fondatorul și liderul unei celebre trupe britanice. (video)

Ian Fraser „Lemmy” Kilmister, liderul formaţiei britanice Motorhead, a încetat din viaţă la vârsta de 70 de ani, scrie în ediția de aseară The Guardian. Muzicianul aflase cu puţin timp în urmă că are cancer.

Lemmy Kilmister a fondat Motorhead în 1975, şi a fost vocea, basistul şi compozitorul formaţiei. Trupa este considerată una dintre cele mai importante ale rock-ului britanic din anii '70 şi '80, şi a lansat 23 de albume de studio. Viitorul formaţiei este, în prezent, incert, pentru că şi toboşarul său, Phil Taylor, a încetat din viaţă anul acesta. Motorhead a cântat şi la Bucureşti, în 2012, în cadrul OST Fest.
Lemmy Kilmister împlinise 75 de ani pe 24 decembrie.

Lemmy Kilmister a murit la numai o lună și jumătate după decesul mai tânărului său coleg de trupă Philthy Animal" Phil Taylor, fostul toboşar al trupei Motörhead.
acesta a decedat la 11 noiembrie, 
la vârsta de 61 de ani.
Phil Taylor, originar din Chesterfield, a cântat în trupa britanică vreme de 14 ani, alături de Eddie Clarke şi de solistul Ian "Lemmy" Kilmister.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

A murit Phil Taylor celebrul baterist al legendarei trupe Motorhead (video)

13 Nov 2015 2940

Pagini din istoria muzicii rock Lemmy (Motorhead) împlinește 69 de ani. Generații întregi au cântat melodia Stand By Me (video)

24 Dec 2014 2842