UPDATE. Va fi urmărit penal într-un nou dosar Dorin Cocoş, audiat în dosarul Bica

Omul de afaceri Dorin Cocoş a fost adus, astăzi, din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a fi audiat în noul dosar al Alinei Bica, în care au fost reţinuţi fiul acestuia Alin Cocoş şi Adriean Videanu.

 Potrivit unor surse judiciare, Dorin Cocoş a fost citat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a da declaraţii în dosarul fostei şefe a DIICOT Alina Bica disjuns din cel privind despăgubirea pentru un teren supraevaluat.

În acelaşi dosar, joi au fost reţinuţi Alin Cocoş, fiul lui Dorin Cocoş, preşedintele PDL Bucureşti, Adriean Videanu, şi Florentin Mihăilescu, fostul consilier al Alinei Bica. Procurorii urmează să ceară instanţei supreme arestarea preventivă a celor trei, dar şi a Alinei Bica, aflată deja în arest în dosarul în care este judecată pentru despăgubirea ilegală.

Potrivit unui comunicat al DNA, Alin Cocoş este cercetat pentru dare de mită şi trafic de influenţă, Adriean Videanu, pentru complicitate la abuz în serviciu, iar Florentin Mihăilescu, pentru complicitate la luare de mită.

În cauză, a fost dispusă punerea în mişcare a acţiunii penale şi faţă de Alina Bica, pentru luare de mită (două infracţiuni), abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (două infracţiuni) şi favorizarea făptuitorului.

Potrivit anchetatorilor, la data de 15 martie 2011, Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, din care a făcut parte printre alţii şi Alina Bica, a aprobat raportul de evaluare prin care valoarea unui teren în suprafaţă de 130.535 mp (peste 13 hectare) a fost stabilită la suma de 377.282.300 de lei. Beneficiarul drepturilor litigioase, motivat şi de valoarea uriaşă a sumei pe care urma să o primească, a acceptat solicitarea inculpatului Cocoş Alin de a cesiona 25% din drepturile de despăgubire la trei persoane, indicate de acesta, în schimbul susţinerii cauzei sale la Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor.

În acest demers s-a implicat şi Florentin Mihăilescu, un apropiat al lui Alin Cocoş, care a intermediat relaţia cu Bica, pentru rezolvarea favorabilă a dosarului de despăgubire, spun procurorii.

În schimbul influenţei realizate, Alina Bica ar fi primit o cotă parte, egală cu a lui Mihăilescu, dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4.425 metri pătraţi, ce aparţinea unei rude a lui Alin Cocoş.


UPDATE, ora 10.25

Dorin Cocoş va fi urmărit penal într-un nou dosar. El va fi pus sub acuzare în dosarul în care a fost reţinut şi fiul său.

Cel mai probabil, pe numele lui Dorin Cocoş va fi emisă o nouă ordonanţă de reţinere. Acesta ar fi acuzat din nou de dare de mită şi trafic de influenţă, în legătură cu fosta şefă a DIICOT, Alina Bica.


Citeşte comunicatul oficial DNA pe ZIUA de Constanţa.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Spitalul Clinic Județean Constanța cumpără proteze ortopedice prin negociere fără publicare prealabilă (DOCUMENTE)

13 Jul 2022 1884

Dorin Cocoş, fostul soț al Elenei Udrea, condamnat la un an de închisoare pentru spălare de bani în dosarul Microsoft

29 Dec 2021 1725

Surse. Dosarul Microsoft Dorin Cocoș, fostul soț al Elenei Udrea, trimis în judecată de DNA

05 May 2021 1994

ÎCCJ au decis când vor pronunța sentința în dosarul ANRP. Cine sunt cei judecați în acest dosar

16 May 2018 2393

Omul de afaceri Dorin Cocoș va fi eliberat din închisoare. Decizia instanței este definitivă

03 Oct 2017 1986

Alte bunuri sechestrate în dosarul în care a fost condamnat Dorin Cocoș, vândute la licitație pentru recuperarea prejudiciului

22 Aug 2017 2014

ANAF a recuperat peste 8 milioane de lei din executarea silită a lui Dorin Cocoș

18 Aug 2017 2521

ANAF a recuperat peste 8 milioane de lei din executarea silită a lui Dorin Cocoș

17 Aug 2017 2231

UPDATE Sentinţe date în dosarul Microsoft!

03 Oct 2016 2547

Dorin Cocoș - „Jur cu mâna pe inimă că regret din tot sufletul faptele pe care le-am făcut”

03 Oct 2016 2536

Riseproject.ro Riseblog - Cu cât ne-a umflat Cocoş preţul analizelor medicale

07 Jul 2016 5736

Agerpres.ro Motivare - Pedepse mici în dosarul Microsoft pentru că inculpații au recunoscut faptele

27 Apr 2016 2490

Adevărul.ro UPDATE. Vilă la Saint Tropez, cumpărată dintr-o fraudă cu terenuri din Constanţa. Numele lui Claudiu Palaz, vehiculat în acest caz

08 Feb 2016 4480

Udrea, Cocoş şi Bica, la ICCJ

25 Jan 2016 2403

UPDATE - Cocoş şi Nicolae şi-au recunoscut faptele din dosarul Microsoft. "Pinalti"...se mai gândeşte!

12 Oct 2015 2137