Dosarul Hidroelectrica Codruţ Şereş, pedeapsă de 4 ani de închisoare


Fostul ministru al Economiei Codruţ Şereş a fost astăzi condamnat la patru ani de închisoare cu executare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul Hidroelectrica. Decizia Curţii nu este definitivă.

Pedeapsa pe care fostul ministru al Economiei o are de îndeplinit este pentru comiterea infracţiunii de complicitate la abuz în serviciu. Acesta a fost achitat pentru constituirea unui grup infracţional organizat. Pe o durată de doi ani, Codruţ Şereş nu are voie să fie ales în nicio funcţie publică, alături de alte drepturi civile care i-au fost interzise. În dosarul Hidroelectrica au mai fost condamnaţi membrii din fosta sau actuala conducere. Printre aceştia se numără directorul general Eugen Pena, care a primit o pedeapsă de cinci ani cu executare, directorul general Traian Oprea, condamnat de asemenea la cinci ani cu executare, şeful de serviciu Nicolae Opriş are de executat o pedeapsă de patru ani, directorul Direcţiei furnizare Gorge Lavinius Asan - pedeapsă de patru ani cu executare. Au mai fost condamnaţi directorii economici Iosif Georgeta şi Victoria Geormăneanu, care au primit o predeapsă de patru ani cu suspendare. Decizia instanţei a mai presupus plata a 1,297 de miliarde de lei către Ministerul Finanţelor Publice, Direcţia Generală Finanţelor Publice a Municipiului Bucureşti şi ANAF şi 3,3 miliarde de lei către Ministerul Economiei.

Fostul ministru al Economiei a declarat că nu se consideră vinovat de niciuna dintre infracţiunile de care este acuzat în rechizitoriu.
Codruţ Şereş a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT în septembrie 2011, pentru că ar fi ascuns activităţi ilegale ale conducerii SC Hidroelectrica SA. În urma acestor acţiuni prejudiciul creat se ridică la suma e 165 de milioane de dolari.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou termen în dosarul dintre Prefectul Județului Constanța, primarul de la Năvodari și ZF Rentap SRL

15 May 2024 319

Prins în flagrant delict, la Cernavodă! Reprezentant al unei societăți comerciale, abandona deșeuri (FOTO)

15 May 2024 382

IPJ Constanța Perioada de înscriere la sesiunea de admitere în școlile de poliție, prelungită. Iată până când

15 May 2024 306

Consilierul local Linica Stan de la Mangalia, pierde procesul cu Agenția Națională de Integritate. Decizia nu este definitivă

15 May 2024 349

Date din dosar Cetățean francez, condamnat cu executare la Constanța, pentru droguri

15 May 2024 348

Proces între Prefectul Județului Constanța și Primarul Orașului Hârșova. Dosarul, pe rolul Tribunalului

15 May 2024 298

Justiție Constanța. Prefectul Județului Constanța renunță la procesul intentat Primarului Comunei Băneasa

14 May 2024 520

Informații de ultim moment despre starea copiilor intoxicați! Au ajuns de urgență la Spitalul Județean Constanța (VIDEO)

14 May 2024 735

Dosar penal în cazul copiilor din județul Constanța, otrăviţi cu substanţă toxică (VIDEO)

14 May 2024 457

Infracțiuni rutiere, constatate de polițiști în județul Constanța. Au fost întocmite dosare penale

13 May 2024 377

Justitie Constanța Prefectul Județului Constanța și Consiliul Local al Comunei Castelu, părți într-un dosar aflat pe rolul Curții de Apel Constanța

13 May 2024 874

Știri Constanța Dosar penal pentru un șofer care ar fi condus sub influența drogurilor pe Bulevardul Mamaia

13 May 2024 387

Justiție Constanța Locuitorii de pe strada Budapesta doresc anularea autorizației de construire a blocului ridicat de Nicu Babu. Stadiul dosarului

12 May 2024 603

Justiție Constanța Cornel Bulancea se judecă cu primarul de la Hârșova. Stadiul dosarului

12 May 2024 520

Șoferi prinși în trafic fără permis de conducere, în municipiul Constanța

12 May 2024 425