Stiri calde

Dosarul Mineriadei ar putea fi finalizat la sfârșitul acestui an

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, şi-a exprimat, astăzi, la Albă Iulia, optimismul că până spre sfârşitul anului, dosarul Mineriadei va fi finalizat, iar Dosarul Revoluţiei în prima jumătate a anului viitor, potrivit Agerpres.

„Aşa cum am scris în proiectul managerial, vor fi anchete efective şi nu există niciun motiv că aceste dosare să nu fie soluţionate într-un termen rezonabil de acum înainte. Şi este clar că ele sunt întârziate, pentru acest motiv noi am primit şi condamnări la CEDO. Sunt optimist că până spre sfârşitul anului cel puţin unul dintre dosare va ajunge în stadiul spre finalizare şi în prima jumătate a anului următor şi un al doilea dosar mare dintre cele care sunt avute în vedere va ajunge spre stadiul de finalizare”, a declarat procurorul general.

Procurorul general al României a subliniat că este „un fapt binecunoscut că există dosarele numite istorice, pe care poporul român aşteaptă de câţiva ani să fie soluţionate, ba chiar există condamnări la CEDO”. Lazăr a adăugat că încă de când a preluat mandatul de procuror general a luat măsuri pentru că aceste dosare să fie soluţionate în cel mai scurt timp. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.