Stiri calde

Două persoane, trimise în judecată după ce un bebeluș a murit din cauza agresiunilor

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor: Daniel Gabriel Aldea sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor şi rele tratamente aplicate minorului; Ana Măria Tănase sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor asupra unui membru de familie şi rele tratamente aplicate minorului.
 
În rechizitoriul întocmit în cauză de procurori s-a reţinut că în timp ce locuiau la un canton silvic din judeţul Ialomiţa, inculpaţii Aldea Daniel Gabriel şi Tănase Ana Măria l-au agresat pe minorul I.N.A. (în vârstă de un an şi nouă luni) atât la sfârşitul lunii septembrie, cât şi la începutul lunii octombrie 2015, provocându-i acestuia leziuni traumatice în legătură directă de cauzalitate cu decesul, astfel cum sunt descrise în raportul medico-legal de necropsie.
 
Totodată, probatoriul administrat în cauză a relevat că, ulterior agresiunilor exercitate, aceştia nu au întreprins nimic pentru ca minorul să primească ajutor calificat, deşi au constatat degradarea stării sale de sănătate.
 
Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Ialomiţa.
 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Caz șocant pe un teren de joacă Un bebeluş găsit mort de o fată de 9 ani

14 Oct 2018 466