„Eminescu Reloaded”, la Costinești

 
Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Costinești, județul Constanța, sărbătorește, mâine, Zilele Școlii, ediția a II-a. Manifestarea va avea loc începând cu ora 10.00 la Școala Primară „Ion Creagă”, Schitu și la ora 11.00 la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costinești, sub deviza „Eminescu Reloaded”.
 
La această activitatea extrașcolară vor participa elevi și profesori de la șapte școli din județul Constanța. Manifestarea este organizată sub forma unor atelier de improvizație, creație plastică, creație literară la care vor participa elevi de la școlii invitate, dar și elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Costinești. Tema acestei manifestări este opera poetului Mihai Eminescu.
 
Pe lângă aceste ateliere cadrele didactice și elevii Școlii din Costinești vor mai organiza o expoziție de carte cu tema „Opera literară a poetului Mihai Eminescu” și o expoziție tematică intitulată „Medalion literar”, care va conține repede fundamentale ale personalității artistice a poetului Mihai Eminescu.
 
Scopul acestui proiect este limbajul și, în special, a expresivității acestuia prin recitarea poeziilor eminesciene, dar și prin compoziții proprii, stimularea creativității prin transpunerea în desen a operei eminesciene, dezvoltarea sentimentelor de dragoste și prețuire pentru valorile naționale.


 
Sursa foto: cunoastelumea.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Primăria Costinești vrea să cumpere mobilier pentru Școala Gimnazială Mihai Eminescu (DOCUMENT)

01 Apr 2024 596

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 615

Județul Constanța Post vacant la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Costinești

30 Aug 2021 1603

Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" din Costinești anunță amânarea concursului pentru postul de secretar

04 Mar 2021 2148

Post vacant la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Costinești

24 Feb 2021 1946

Activitate cu ocazia Centenarului, la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu” Costineşti, județul Constanța

20 Nov 2018 2245

Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Costinești angajează secretar

16 Jul 2018 2142

Post vacant la Şcoala Gimnazială „Mihai Eminescu“ din Costineşti

08 Jun 2018 1666