Ce a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Episcopul Huşilor a demisionat

Potrivit jurnalistului Rareş Bogdan, Episcopul de Huşi ar fi decis să demisioneze după scandalul imens care a umbrit Biserica Ortodoxă Română.

„ULTIMA Ora: Acum in Sinodul BOR. Episcopul de Huși a demisionat. A scutit BOR de o complicație și mai mare. Pata pe obrazul bisericii oricum rămâne si cineva a avut grija sa porneasca de la Răsărit ventilatorul la maxim. Încă exista frustrări majore după Sinodul ecumenic din Creta când BOR a preluat prin Nifon, episcopul de Târgoviște "externele" la nivelul ortodoxiei. (Mai multe duminica seara la 21.00). Era extrem de complicata excomunicarea, caterisirea și practic trebuia ca in Sinodul de astăzi sa se voteze un regulament și abia in următorul sa se voteze excomunicarea din cadrul BOR.”, a scris jurnalistul pe o reţea de socializare.

Declaraţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, cotidianului ZIUA de Constanţa: "PS Corneliu, Episcopul Huşilor, şi-a depus cererea de retragere din funcţie, cerere care a fost aprobată de Sfântul Sinod."

Sursă foto: episcopiahusilor.ro

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.