Festivalul Internaţional de Film de la Cannes Nouă ani de când filmul “Moartea domnului Lăzărescu” a obţinut premiul “Un Certain Regard”

Astăzi s-au împlinit nouă ani de când filmul “Moartea domnului Lăzărescu” a câştigat premiul “Un Certain Regard”, la cea de-a 58-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes, un festival cinematografic de mare prestigiu internaţional. Scenariul filmului, bazat pe un caz real, este scris de Cristi Puiu şi Răzvan Rădulescu. Cei doi prezintă povestea unui pensionar care are ghinionul de a se îmbolnăvi în seara unui mare accident rutier.
Potrivit Wikipedia, criticul Peter Bradshaw a scris despre film că este magnific, iar Ruthe Stein, cronicară de film la San Francisco Chronicle, afirma că filmul nu ar fi ajuns atât de departe dacă creatorii nu şi-ar fi propus să exploreze “o temă universală, cum poate boala să răpească individualitatea unui om”.
“Moartea domnului Lăzărescu” a câştigat şi “Premiul special al juriului”, tot în 2006, la Festivalul Internaţional al Filmului de la Chicago.
 
Sursa foto: Wikipedia

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.