Finanţare europeană pentru formarea profesorilor la Universitatea Andrei Şaguna

Proiectul ”Formarea continuă a profesorilor de Matematică și Științe economice în societatea cunoașterii”, coordonat de Universitatea Andrei Șaguna a intrat în ultimul semestru de desfășurare.

Demarat în luna februarie 2011, pe parcursul implementării acestuia s-au derulat activități științifice și didactice menite atingerii obiectivului general - formarea și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice din domeniile Matematică și Științe economice de a elabora și implementa un curriculum integrat la decizia școlii interdisciplinar, pentru matematică și știinte economice, și dezvoltarea profesională continuă a profesorilor pe componenta instruirii diferențiate a elevilor.

În dezvoltarea proiectului s-a avut în vedere în mod special corelarea dintre necesităților de învățare ale elevilor cu principiile naționale și europene de formare a profesorilor, răspunzând totodată obiectivelor specifice Axei prioritare 1 „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltarea societății bazate pe cunoaștere și Domeniului major de intervenție 1.3. „Dezvoltarea resurselor umane din educație și formare” ale POSDRU.
Inovațiile curriculare care privesc domeniile Matematică și Științe Economice, susținute prin practicile de predare-învățare-evaluare ale cadrelor didactic, cuprinse în cele două programe de formare, ”Abilitare curriculară” și ”Dezvoltare profesională și oportunități de carieră”, acreditate, precum și folosirea noilor tehnologii de digitizare a cursurilor și utilizarea portalului integrat cu platforma de e-Learning, contribuie la modernizarea sistemului de formare profesională continuă, asigură adaptarea acestuia la nevoile în permanentă schimbare și sprijină în mod adecvat profesorii pentru a răspunde provocărilor diverse ale societății informaționale în tranziția către o societate europeană bazată pe cunoaștere.


Activitatea de formare a grupului țintă(5.000 de cadre didactice de matematică și discipline economice) s-a desfășurat pe parcursul a 18 luni, concomitent în 21 de județe ale țării.

În perioada august – octombrie a.c., absolvenții celor două cursuri se pot înscrie la concursul cu premii organizat pe portal în cadrul activității de promovare a importanței formării continue, care vizează stimularea creativității și dezvoltarea competențelor cadrelor didactice de a implementa un curriculum integrat la decizia școlii, interdisciplinar, pentru matematică și științe economice.

Aplicațiile care au obținut cel mai mare punctaj vor intra în etapa a-II-a de evaluare, urmând a fi prezentate și evaluate în cadrul celei de a doua Conferințe Naționale ”Formarea continuă a profesorilor de matematică și științe economice în societatea cunoașterii”, ce se va desfășura în luna noiembrie a.c.
Partenerii Universităţii „Andrei Şaguna” în acest proiect sunt Universitatea „Petre Andrei” din Iaşi, SIVECO România, Tehne România (Centrul pentru Inovare în Educaţie).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fotbalistele de la Farul Constanța, în continuare pe primul loc. În ultimul meci, egal cu Csikszereda Miercurea Ciuc

29 Apr 2024 603

Echipa Under-18 de la Farul Constanța s-a calificat în finala Ligii de Tineret (GALERIE FOTO + VIDEO)

28 Apr 2024 835

Farul Constanța a primit licență pentru participarea la competițiile de club UEFA și UEFA WCL, sezonul 2024 / 2025

26 Apr 2024 816

Universitatea Ovidius din Constanța Conferința „Pământul - planeta noastră cea de toate zilele”, la Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole

26 Apr 2024 335

Întâlnire cu Ambasadorul Japoniei în România, ES Takashi Katae, la Universitatea Ovidius din Constanța

25 Apr 2024 505

Universitatea Ovidius din Constanța și-a prezentat oferta educațională la Târgul TehnoSKILLS (Galerie FOTO)

25 Apr 2024 449

LIVE TEXT Radu Paraschivescu își lansează noul volum la Biblioteca Județeană "Ioan N. Roman" Constanța (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 550

Prima ediție a evenimentului caritabil „Gala Luminilor”, organizată de Universitatea Ovidius din Constanța

24 Apr 2024 506

Filmul „Trei kilometri până la capătul lumii”, regizat de profesorul Emanuel Pârvu de la Universitatea Ovidius din Constanța, la Festivalul Internațional de Film de la Cannes

23 Apr 2024 617

Eveniment caritabil la Constanța „Gala Luminilor” are loc, în acest weekend, la Muzeul de Artă

23 Apr 2024 613

Anunț pierdere legitimație și carnet de student

23 Apr 2024 303

Conferința „Puncte cardinale în dispozitivul social. De la succes la reziliență” are loc la Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța

23 Apr 2024 425

LIVE TEXT Universitatea Ovidius Constanța găzduiește conferința „Identitate românească în comunitatea europeană” (FOTO)

22 Apr 2024 680

Farul Constanța luptă pentru locul doi Dina Grameni - „Am demonstrat că suntem o echipă foarte bună, care merită să fie pe podium“ (VIDEO)

22 Apr 2024 1413

Eveniment literar la Constanța Lansarea romanului lui Radu Paraschivescu, la Biblioteca Județeană

22 Apr 2024 428