Guvernul reorganizează Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas,  din Constanța, se reorganizează ca instituție publică, cu personalitate juridică, în subordinea Academiei de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”, stabilește o hotărâre adoptată astăzi de Executiv.
 
Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor şi Caprinelor - Palas  va fuziona prin absorbție cu Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Bilciurești, judeţul Dâmbovița, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor şi Caprinelor – Reghin, judeţul Mureş şi Stațiunea de Cercetare şi Producţie pentru Creşterea Ovinelor – Ruşeţu, judeţul Buzău, care se desființează.
Actul normativ stabilește patrimoniul noii unitățI, rezultată din fuziune, obiectul de activitate, sursele de finanțare, organele de conducere ale institutului.
 
Patrimoniul Institutului de Cercetare – Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas, nou înființat, va fi constituit din bunuri imobile din domeniul public şi privat al statului, precum şi din bunuri proprii preluate, în administrare, de la cele trei unități de cercetare. Astfel, institutul va administra terenuri aflate în domeniul public al statului cu suprafață totală de 1.533,38 ha, conform inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului înregistrat la Ministerul Finanțelor Publice. Institutul, împreună cu Academia de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești” şi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, vor efectua lucrări de cadastru şi publicitate imobiliară în termen de 180 de zile de la intrarea în vigoare a prezentei hotărâri.
 
Finanțarea activităților institutului se realizează din venituri proprii şi din subvenții acordate de la bugetul de stat prin bugetul Academiei de Științe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu- Şişeşti”.
 
De asemenea, Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor – Palas beneficiază prin alocare directă de fonduri pentru proiecte de interes naţional strategic de lungă durată şi pentru conservarea şi valorificarea resurselor genetice vegetale şi animale, se arată într-un comunicat al Guvernului.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cumpărări directe Pambu Security Service SRL va livra sistem video de supraveghere Institutului pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor din Constanța!

07 Apr 2024 424

Afaceri Constanța Pambu Security Protect asigură servicii de pază pentru Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas (DOCUMENTE)

27 Feb 2024 530

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța a încheiat un contract cu o firmă din Buzău. Ce presupune acesta (DOCUMENT)

04 Mar 2023 1383

De la ce firmă cumpără motorină Institutul de Cercetare-Dezvoltare Creșterea Ovinelor și Caprinelor „Palas” Constanța (DOCUMENT)

13 Mar 2022 2626

Institutul de Cercetare-Dezvoltare Creșterea Ovinelor și Caprinelor „Palas” Constanța angajează

10 Jun 2021 2296

Expert Training Solutions va furniza lucernă către Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța (document)

08 Sep 2020 3131

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța cumpără peleți de lucernă (document)

08 Aug 2020 1882

Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas a cumpărat îngrășăminte chimice (document)

14 May 2020 2435

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea ovinelor și caprinelor Palas-Constanța a semnat cu o firmă din Iași. În ce constă contractul (document)

02 Nov 2019 2836

O firmă din Giurgiu va livra îngrăşăminte chimice către Institutul de Creştere a Ovinelor şi Caprinelor Palas (document)

05 Mar 2019 4492

Cine va livra motorină Institutului de Cercetare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas (document)

12 Feb 2019 2044

Institutul de Cercetare-Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas-Constanța cumpără utilaje agricole. Ce valoare are contractul (document)

31 Jul 2018 1768

O firmă din Mureș va livra utilaje agricole Institutului de Cercetare - Dezvoltare pentru Creșterea Ovinelor și Caprinelor Palas Constanța (document)

20 Jul 2018 2251

Institutul de Cercetare-Dezvoltare Palas Constanţa, în doliu

19 Jul 2017 2522

Institutul de Cercetare - Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor Palas - Constanţa cumpără motorină din Bihor. Ce valoare are contractul

25 Feb 2017 2237